Ostali sportovi

Spektaklom na zagrebačkim fontanama otvoreno Ragbi 7 Europsko prvenstvo

Sportnet • petak, 08.06.2018.
Spektaklom na zagrebačkim fontanama otvoreno Ragbi 7 Europsko prvenstvo

Ragbi 7 Europsko prvenstvo za žene i muškarce otvoreno je jučer spektakularnom ceremonijom na zagrebačkim fontanama, gdje su se u svečanom defileu gledateljima predstavile 24 europske reprezentacije s gotovo 400 igrača.

Uz glazbu iz svake od država sudionica, svjetla i projekcije na vodi te šarenilo zastava u centru glavnog grada, u prvom dijelu na pozornicu su redom prozvane sve reprezentacije, a okupljeni su jedva dočekali da na samom kraju izađe Hrvatska. Svoje su igrače tada predstavili kapetani Antea Dedić i Marko Grčić, a sve je nakon toga pozdravio i predsjednik saveza Dragutin Kamenski. Prije zajedničke fotografije svih kapetana, prvenstvo je i službeno proglasio otvorenim predstavnik gradonačelnika Bandića, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Milan Pavelić, a uz veliku pomoć Grada Zagreba, ovom smo ceremonijom diljem Europe prikazali lijepu sliku našeg sporta.

Prvi dan natjecanja na oba smo terena stadiona Stjepan Spajić gledali razigravanje po skupinama; naše su cure bez primljenog poena došle do prvog mjesta u skupini pobijedivši redom Slovačku 31:0, Litvu 26:0 i Moldaviju 31:0, a sutra će se u 10:22 h za ulazak u polufinale boriti s Maltom. Dečki su u jakoj Trophy diviziji prošli nešto lošije; natjecanje su započeli porazom 7:26 od stalnog protivnika Izraela, a nakon pobjede 31:12 nad Bugarskom, uslijedio je novi poraz od odlične Belgije (0:22). No ništa još nije izgubljeno – sutra slijedi još jedan duel s Belgijcima, gdje kao osmi idemo na prvoplasiranu momčad; u najgorem smo slučaju osmi, a u najboljem – i dalje imamo šanse za zlato.

FOTO: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!