Tenis

Sjajno finale Roland Garrosa: Stephens propustila veliku priliku, Halep konačno uzela Grand Slam naslov

Jan Šneler • subota, 09.06.2018.
Sjajno finale Roland Garrosa: Stephens propustila veliku priliku, Halep konačno uzela Grand Slam naslov
Foto: EPA

Što se tiče rumunjske tenisačice Simone Halep, treća sreća je ispravna formulacija. U trećem finalu na Roland Garrosu, Rumunjka je konačno došla do slavlja i svog prvog Grand Slama u karijeri...

Fantastičan finalan meč imali smo prilike gledati. S jedne strane, dominantna prva tenisačica svijeta Simona Halep i Sloane Stephens, mlada Amerikanka koju mnogi proglašavaju legitimnom nasljednicom Serene Williams. Iako je Halep bila prilična favoritkinja, Stephens je imala veliku priliku doći do svog drugog Grand Slam turnira.

U finalnom meču, Stephens je vrlo brzo pokazala kako ju ne zanimaju papirnati favoriti. Već u četvrtom gemu, Amerikanka koristi prvu break loptu i oduzima servis Halep. Vrlo sigurnim servisom uspijeva doći do posljednjeg gema u kojem je trebala potvrditi prvi set. Tu se dogodio mali pad koncentracije te je Halep došla do break prilike.

Ipak, Stephens je vrlo mirno obranila servis i osvojila prvi set sa 3:6. Koliko je u fantastičnoj formi pokazala je u drugom setu. Već u prvom gemu, Amerikanka dolazi do 15:40 i dvije break prilike. Halep se uspijeva obraniti, ali samo nakratko. Nakon još dodatne dvije prilike, Stephens dolazi do breaka prednosti.

Ipak, Halep nije bezrazložno prva tenisačica svijeta i to je pokazala u četvrtom gemu. Čak tri break prilike dobila je Rumunjka i bilo je jasno kako tenisačica s toliko bogatim iskustvom takve prilike ne propušta. Oduzela je servis Amerikanki i poništila break prednosti.

Rumunjka je nastavila s dobrom serijom te je još jednom oduzela servis Stephens i povela s 4:2. Ipak, Amerikanka je pokazala kako je psihički iznimno jaka te je već u sljedećem gemu vratila break. Činilo se da je Stephens uspjela prebroditi krizu i vratiti se u set, no nova greška u posljednjem gemu bila je kobna, a kasnije će se pokazati i presudna za cijeli meč.

Na servis Amerikanke, Halep je došla do break, odnosno set lopte i izjednačila sa 6:4. Tu je Stephens potpuno pala i posljednji set nije bio na razini njenih igara na Roland Garrosu ove sezone. Halep se razgoropadila, proigrala maksimalno i epilog je bilo rješavanje seta za 38 minuta. Čak dva puta Rumunjka je oduzela servis Amerikanki i povela s 5:0.

Stephens je uspjela uzeti jedan gem i Halep je mirno, nakon prve meč lopte došla do slavlja sa 6:1 i osvajanja Roland Garrosa. Rumunjka je tako još više zacementirala prvu poziciju, dok utjeha Stephens može biti četvrto mjesto, njeno najbolje u karijeri, koje će zauzeti na ljestvici sljedećeg tjedna.

Roland Garros, finale (ž):
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Sloane Stephens (SAD, 10) 3:6 6:4 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!