Tenis

Nadal: "Teško mi je sada razmišljati o Wimbledonu"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 11.06.2018.
Nadal: "Teško mi je sada razmišljati o Wimbledonu"
Foto: EPA

Najbolji španjolski tenisač Rafael Nadal još nije siguran hoće li nastupiti na trećem Grand Slamu sezone Wimbledonu, s obzirom na to da je zemljani dio sezone bio vrlo naporan, a promjena sa zemljane na travnatu podlogu jako velika...

Rafael Nadal u nedjelju je stigao do 11. naslova na Roland Garrosu pobjedom protiv Dominica Thiema, a kako sam kaže, nije siguran hoće li nastupiti u Wimbledonu, s obzirom na nešto slabije rezultate posljednjih godina.

"Teško mi je o tome sada razmišljati. Imao sam jako dugu, psihički napornu sezonu na zemlji, naravno, jer sam igrao gotovo sve moguće mečeve nakon povratka od ozljede. Bila su to dva vrlo zahtjevna mjeseca za mene."

Nadal je ove godine, uz spomenuti Roland Garros, osvojio Monte Carlo, Barcelonu i Rim, a prijavio je nastup u Queensu sljedeći tjedan, iako ne zna hoće li igrati.

"Volio bih igrati na što više turnira, ali morate razumjeti da moram vidjeti kako ću se osjećati u sljedećih nekoliko dana. Naravno da je velika promjena sa zemljane na travnatu podlogu, radio sam to kada sam bio puno mlađi i brži. Prošle godine u Wimbledonu sam se osjećao dobro", kazao je Nadal koji je istaknuo kako se još mora posavjetovati sa svojim timom, posebno trenerom Carlosom Moyom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!