Tenis

Mlada Britanka tri sata mučila Donnu Vekić, na kraju ipak pokleknula

Branimir Korać • utorak, 12.06.2018.
Mlada Britanka tri sata mučila Donnu Vekić, na kraju ipak pokleknula
Foto: EPA

Teškom mukom Donna Vekić izborila je prolaz u drugo kolo turnira u Nottinghamu. Nakon tri sata borbe svladala je Britanku Gabriella Taylor...

168. igračica svijeta Britanka Gabriella Taylor stvorila je velike probleme Donni Vekić u prvom kolu turnira u Nottinghamu. Očekivao se puno lakši posao za Vekić, ali bilo je sve samo ne lagano, bitka je trajala tri sata, a na kraju je hrvatska tenisačica ipak uspjela doći do pobjede.

Već prvi set pokazao je kako će Vekić imati dosta problema iako početak meča to nije govorio. Povela je Donna s 5:1 da bi nakon toga propustila čak pet set lopti, među njima i 40:0 kod 5:4 i Taylor se vratila. Srećom Britanka je brzo ponovno izgubila servis i Vekić je kod 6:5 mirno odservirala za prvi set.

Hrvatska tenisačica mogla je slaviti u dva seta, no ispustila je priliku koja se ukazala. Kod 5:4 servirala je za meč, ali Taylor je došla do 15:40, vratila se u set pa odmah nakon toga napravila još jedan break i sa 7:5 poravnala u setovima.

Na startu trećeg seta Taylor je povela s 2:0, no Vekić brzo okreće stvari na svoju stranu, ima i servis za meč kod 5:4 koji opet ne koristi i tek u tie-breaku završava posao. U 13. igri Taylor je povela s 3:0 pa izgubila svih sedam narednih poena.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv Vere Lapko koja je u prvom kolu svladala Janu Fett.

Nottingham, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 6) - Gabriella Taylor (Velika Britanija, WC) 7:5, 5:7, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!