Tenis

Uspješna Donna Vekić do četvrtfinala Nottinghama

Petar Jenjić • četvrtak, 14.06.2018.
Uspješna Donna Vekić do četvrtfinala Nottinghama
Foto: EPA

Do prolaska u četvrtfinale Nottinghama stigla je Donna Vekić koja je u dva seta bila bolja od Bjeloruskinje Vere Lapko za nešto manje od dva sata igre...

Donna Vekić uspješno je prošla još jednu prepreku na WTA turniru u Nottinghamu. Hrvatska tenisačica koja je postavljena za šestu nositeljicu u dva je seta svladala Bjeloruskinju Veru Lapko.

Do pobjede je Vekić stigla nakon nešto manje od dva sata igre sa 6:2, 7:6, u prvom međusobnom dvoboju. Za ulazak u polufinale igrat će protiv Mone Barthel.

Hrvatska tenisačica vrlo dobro odigrala je prvi set u kojem nije dopustila nijednu break priliku protivnici. U Rezultat je bio izjednačen do 2:2 kada Vekić dva puta uzima servis protivnici, dobiva četiri gema zaredom, a time i set.

U drugom setu Lapko je igrala nešto bolje, bjeloruska tenisačica imala je tri puta po break prednosti, ali Vekić uspijeva izboriti 13. igru. U tie-breaku ponovno je Lapko bila u prednosti, povela sa 6:4, imala dvije set lopte, ali šesta nositeljica dobiva četiri poena zaredom čime zaključuje meč u svoju korist.

WTA Nottingham, osmina finala:
Donna Vekić - Vera Lapko 6:2, 7:6 (6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!