Nogomet

Pizzi: "Moramo zaboraviti na ovu utakmicu, na ovu veliku sramotu i početi razmišljati o sljedećem susretu"

Jan Šneler • četvrtak, 14.06.2018.
Pizzi: "Moramo zaboraviti na ovu utakmicu, na ovu veliku sramotu i početi razmišljati o sljedećem susretu"
Foto: EPA

Nakon iznimno teškog i bolnog poraza na startu prvenstva, vidno razočarani i nervozni izbornik Saudijske Arabije, Juan Antonio Pizzi, rekao je na konferenciji za novinare kako ovaj susret želi što prije zaboraviti...

Iako nitko nije očekivao kako bi Saudijska Arabija mogla ozbiljnije ugroziti Rusiju na startu Svjetskog prvenstva, ovakav ishod nitko nije predviđao. Težak poraz, prilično rijedak na ovako velikim natjecanjima i svakako raritet u uvodnim utakmicama. Saudijska Arabija posramljeno je napustila teren stadiona Lužniki u Moskvi.

Sličnog razmišljanja je i izbornik Saudijske Arabije Juan Antonio Pizzi. Iznimno cijenjen trener s bogatim iskustvom tužno je izgledao na konferenciji za novinare. Kao da niti sam ne vjeruje da je njegova momčad tako brutalno stradala na startu Svjetskog prvenstva.

"Ovo definitivno nije nešto što je uobičajeno u ovakvim utakmicama. Nažalost, to se dogodilo nama i sada se moramo oporaviti. Moramo zaboraviti na ovu utakmicu, na ovu veliku sramotu i moramo početi razmišljati o sljedećem susretu. Imam vlastitu filozofiju i nastojim raditi svoj posao na način koji radim. Radim dajući sve od sebe. Postoje stvari na koje ne mogu direktno utjecati, a jedna od tih je i moja pozicija. Vjerujem u naš rad, u naše igrače i vjerujem kako ćemo puno bolje igrati već u sljedećem susretu", rekao je Pizzi na konferenciji za novinare.

Novinari su istaknuli kako je Saudijska Arabija bila slaba u obrani, propusna poput sira te kako je vezni red bio prilično udaljen od ruskih igrača. Pizzi ipak nije prihvatio tezu kako su njegovi igrači nedorasli njegovim trenerskim vizijama.

"Ne slažem se. Vidio sam napredak od trenutka kada smo krenuli u ovu avanturu. Naravno, ova utakmica nije i ne može biti referentna točka. Iako smo izgubili, čak i u ovoj utakmici vidjeli smo neke dijelove igre koji su bili dobri. Naravno da moramo biti bolji i bit ćemo bolji, ali trebat će nam vremena. Sada se moramo pripremiti za sljedeće kolo i zaboraviti na današnju utakmicu", zaključio je izbornik Saudijske Arabije.

Podsjećamo, Saudijska Arabija sljedeći susret igra u srijedu, 20. lipnja protiv Urugvaja. Poraz od Urugvaja značio bi i oproštaj Saudijaca od daljnjeg natjecanja.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!