Nogomet

Tabarez: "Lošije utakmice događaju se svima pa tako i Suarezu"

Petar Jenjić • petak, 15.06.2018.
Tabarez: "Lošije utakmice događaju se svima pa tako i Suarezu"
Foto: EPA

Izbornik Urugvaja Oscar Tabarez branio je jednog od najboljih igrača svoje reprezentacije Luisa Suareza koji nije briljirao u utakmici protiv Egipta. Uz to istaknuo je kako iz ovakvih utakmica može samo rasti, ali ih ne može uzeti kao primjer kojim će se voditi...

Zadovoljni s tri boda, ali možda ne toliko i samom utakmicom, mogu biti Urugvajci koji su svladali Egipat i tako po prvi puta nakon 48 godina došli do pobjede u prvoj utakmici na Svjetskim prvenstvima.

Izbornik Oscar Tabarez istaknuo je što je rekao igračima uoči početka utakmica, kao i činjenicu da su prvenstvo otvorili pobjedom.

"Rekao sam ono što svi Urugvajci znaju, a samo mi na terenu to možemo ostvariti - to je pobjeda. Radili smo vrlo naporno da prijeđemo u posljednju fazu napad. Iskustvo ovakve utakmice pomaže nam da rastemo, ali ne možemo je uzeti kao pravi primjer. Siguran sam da bi Egipat bio puno bolji da je Salah bio na terenu, ali već smo imali utakmica u kvalifikacijama bez Suareza i Cavanija i tako je kako jest."

Posebno se osvrnuo i na nešto slabiju utakmicu Luisa Suareza, ali istaknuo je kako se takve stvari događaju.

"Nije grijeh da takav igrač odigra malo lošiju utakmicu, takve se utakmice događaju svima pa i najboljima. Sve dok se Suarez nastavi ovako truditi i igrati sve bolje, znamo da zbog njegovog talenta možemo ostati mirni", zaključio je Tabarez.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!