Ostali sportovi

Christina Zwicker u prvom finalu u karijeri

Sportnet • petak, 15.06.2018.
Christina Zwicker u prvom finalu u karijeri

Treći svjetski kup bio je i treća sreća za mladu Christinu Zwicker. 15-godišnja hrvatska gimnastičarka na Svjetskom je kupu u portugalskom Guimaraesu ostvarila plasman u prvo finale u karijeri.

Državna viceprvakinja na parteru osvojila je sedmo mjesto današnjih kvalifikacija s ocjenom 12,050 te se plasirala u nedjeljno finale. Nakon prve dvije postaje svjetskog kupa, one u Osijeku i Kopru, čini se kako je portugalska klima bila najpogodnija za vježbu u pratnji Bizetove Carmen.

Osim odlično odrađenih kvalifikacija na parteru, Christina je ranije poslijepodne nastupila i u kvalifikacijama natjecanja na gredi. Mlada Zwicker s ocjenom 11,500 plasirala se na 11. mjesto te dobila status treće rezerve u nedjeljnom finalu. Na gredi je nastupila još jedna mlada hrvatska gimnastičarka - Tina Zelčić, koja je zauzela 15. mjesto (11,200).

"Danas sam radila dvije sprave - gredu i parter. Greda je bila bez pada, međutim malo nesigurna i završila sam kao jedanaesta. Onda je došao parter, i eto - finale! Prezadovoljna sam! Moj prvi ulazak u finale u životu. Napravila sam solidnu vježbu s nešto grešaka i sigurna sam da to može i puno bolje. Sad imam još dva dana za usavršiti te sitnice i u finalu se nadam najboljem", iskrena je bila Christina.

Prvo mjesto u kvalifikacijama partera zauzela je Britanka Emily Thomas s ocjenom 13,050, dok je drugoplasirana bila Kanađanka Isabela Onyshko (13,000). Finale partera na rasporedu je u nedjelju od 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!