Nogomet

Svjetski mediji nisu oduševljeni Hrvatskom: "Argentina sada ima malo više razloga za optimizam"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.06.2018.
Svjetski mediji nisu oduševljeni Hrvatskom: "Argentina sada ima malo više razloga za optimizam"
Foto: FaH

Izvjestitelji svjetskih medija ističu i kako je hrvatska vezna linija s Modrićem i Rakitićem odrađivala svoj dio posla, ali da je potrebna veća pomoć napadača koji nisu bili toliko raspoloženi...

"Hrvatska je svladala Nigeriju zahvaljujući autogolu Eteba i kaznenom udarcu Modrića te tako zasjela na vrh jedne od najtežih i najizjednačenijih skupina Svjetskog prvenstva", piše Reuters. Zanimljivo da u izvješću ove ugledne agencije stoji kako je vratar Nigerije u ovom dvoboju bio Ikechukwu Ezenwa koji, naravno, nije stajao na vratima.

Football Italia posebno hvali Marija Mandžukića i njegov veliki doprinos ovoj pobjedi. Mandžukić je odradio jako dobru utakmicu i nosi velike zasluge za oba pogotka.

"Mandžukić je bio ključan u pobjedi Hrvatske 2:0, igrao je važnu ulogu kod prvog gola i izborio je kazneni udarac kojeg je Luka Modrić pretvorio u pogodak. U startnoj postavi Hrvatske bila su još tri igrača iz Serie A uz Mandžukića koji je igrao središnjeg napadača, poziciju koju rijetko igra u Juventusu."

Omnisport nije bio oduševljen utakmicom i tvrdi kako je u Kalinjingradu odigrana uglavnom uspavanka, a Hrvatskoj pruža opravdanje u "bijelim noćima" St. Peterburga. I dok se i dalje priča o Messijevom promašenom penalu, Omnisport uspoređuje njegovo i Modrićevo izvođenje.

"Modrić je arhitekt, igrač koji sve vidi i ima veliki plan, a Rakitić sve čini s razlogom dok razbija protivničke napade i prebacuje loptu prema naprijed. Igrač utakmice Luka Modrić izveo je penal i pokazao Leu Messiju kako se to radi s velikom mirnoćom poslavši loptu u donji kut. Hrvatska zlatna generacija ima još puno toga za pokazati u Rusiji i pred njom je dugačak put s Modrić i Rakitićem koji su među najboljim duetima današnjice."

Goal nije bio oduševljen hrvatskim nastupom i tvrdi kako Argentina nema razloga za strah od Dalićeve momčadi.

"Za Nigeriju je ovo Svjetsko prvenstvo platforma za pripremu za SP 2022. godine, a Hrvatska nema taj luksuz. Modriću su 32, a Rakitiću 30 godina i ovo je posljednja šansa zlatne generacije za ostavljanje traga na reprezentativnoj sceni. Međutim da bi ostavili traga u Rusiji, morat će početi stvarati prilike. Prvi šut iz igre stigao je u 92. minuti. Sada ih čekaju Messi i Argentina. Nakon hrvatskog nastupa protiv Nigerije, Argentina ima malo više razloga za optimizam."

BBC ističe kako su Modrić i Rakitić odradili dobar posao, ali nisu imali pravu podršku igrača ispred njih koji su izvan forme. "Modrić i Rakitić mogu otključati i najbolju svjetsku obranu, ali definitivno će trebati pomoć igrača iz napada kada se susretnu s jačim protivnicima."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis17.06.2018. u 19:00
    dobro, ne znam da li je autor stranice goal bio pijan ili napušen. argentina nakon hrvatske iz grupe neće proći, imaju optimizam za brži početak odmora.
    cameosis
  • nikoništ17.06.2018. u 12:49
    Hebote, dosad je bila Argentina favorit SP a sad malo više razloga za optimizam.
    nikoništ
  • ludi_dabar17.06.2018. u 12:25
    Zanima me , sta bi ti isti mediji izvjestavali , da je Messi zabio onaj penal ... dosta s tim pljuvanjem ..
    ludi_dabar