Vodeni sportovi

Prvi pobjednici u CRO CUP-u ove godine

Krešimir Bošković • nedjelja, 17.06.2018.
Prvi pobjednici u CRO CUP-u ove godine

U subotu 16. lipnja, trećim Jadranovim plivačkim maratonom započela je ovogodišnja sezona CRO CUP-a. Po povoljnim vremenskim uvjetima prve pobjede u novoj sezoni ubilježili su Matea Sumajstorčić kod djevojaka i Grgo Mujan u muškoj konkurenciji.

Za razliku od prošlogodišnjeg Jadranovog maratona kojeg je obilježila jaka bura koja je prouzročila velike probleme organizatorima i natjecateljima, ovogodišnje natjecanje odvilo se po daleko ugodnijim vremenskim uvjetima. U konkurenciji 16 djevojaka i 41 muškarca, stazu dugu 5 kilometara najbrže su savladali Matea Sumajstorčić iz novoosnovanog HAKDP Mladost iz Zagreba, koja je u svom prvom CRO CUP nastupu došla do pobjede u ženskoj konkurenciji te Grgo Mujan iz KDP Split u muškoj konkurenciji.

Do drugog mjesta u ženskoj konkurenciji stigla je Doris Beroš iz KDP Split, a treća je bila njena klupska kolegica Antonia Buličić. Njih dvije su za pobjednicom zaostale 49, odnosno 51 sekundu. Četvrta djevojka u cilju bila je Lucija Aralica iz KDP Donat iz Zadra kojoj je postolje izmaklo za dvije sekunde, dok je peto mjesto pripalo Antoniji Šerki iz OVK POŠK.

Kod muškaraca su se od drugog do petog mjesta poredali članovi KDPSR Poreč i to redom Leon Martinjaš, Edi Hadžić, Jakov Igrec i Aljoša Pribac. Kao i kod djevojaka razmak između drugog i četvrtog mjesta bio je četiri sekunde.

Prije utrke na 5 kilometara, održana je utrka na 1 kilometar u kojoj su najbrži bili članovi Plivačkog kluba Jadran. Slavlje organizatoru u ovoj utrci donijeli su Dea Višić i Alen Mosić na prvom mjestu, Dora Sučić i Nikola Tafra na drugom te Marieta Košta i Leon Juras na trećem.

Prilikom proglašenja pobjednika Jadranovog maratona, Hrvatski savez daljinskog plivanja dodijelio je priznanja najboljim i najperspektivniji plivačicama i plivačima u prošloj sezoni.

Za najperspektivniju plivačicu proglašena je Lana Punek iz KDPSR Poreč, dok je najperspektivniji plivačica njezin klupski kolega Leon Martinjaš koji je u prošloj sezoni nastupao za KDP Primorje iz Rijeke. KDPSR je dao i najboljeg plivača u prošloj sezoni, a to je Filip Husnjak koji nije nastupio u Splitu jer je u isto vrijeme bio na Balatonu gdje je predstavljao Hrvatsku na Svjetskom kupu i zauzeo 62. mjesto. Najbolja plivačica u prošloj sezoni bila je Doris Beroš (KDP Split) prošlogodišnja pobjednica CRO CUP-a te aktualna državna prvakinja na 5 kilometara, 10 kilometara i 16 kilometara.

Sljedeća utrka CRO CUP-a, koja je ujedno i prvo Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 metara, održati će se 25. lipnja u Fažani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!