Vodeni sportovi

Hrvatska bez problema svladala Kazahstan na otvaranju Super finala Svjetske lige

Jan Šneler • ponedjeljak, 18.06.2018.
Hrvatska bez problema svladala Kazahstan na otvaranju Super finala Svjetske lige
Foto: FaH

U prvom kolu Super finala Svjetske lige, koje se održava u Budimpešti, Hrvatska je potpuno očekivano svladala Kazahstan...

Iako je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak rekao kako njegovi igrači nisu na vrhuncu forme, susret protiv Kazahstana prošao je bez većih problema. Na trenutke je Hrvatska griješila i slabije realizirala, ali čim su se malo uozbiljili, protivnik je bio potpuno bezopasan.

Hrvatska je sjajno otvorila susret, povela s 3:0, no onda je uslijedio period od gotovo 10 minuta bez pogotka. Dosta su promašivali hrvatski vaterpolisti, Andrija Bašić promašio je čak i peterac, a za to vrijeme Kazahstanci smanjuju na 3:2. Ipak, do kraja druge četvrtine, golovima Lorena Fatovića i Andre Bušlje, Hrvatska odlazi na odmor s vodstvom 6:2.

U nastavku susreta, Kazahstan je smanjio preko Jevgenija Medvedeva, ali onda je Hrvatska pokazala koliko je snažna. U kratkom razdoblju, u strijelce su se upisali Javier Garcia, Fatović i Bušlje te je Hrvatska nakon par minuta treće četvrtine vodila s 9:3.

Nakratko se s dva uzastopna pogotka, Kazahstan nastojao vratiti, međutim definitivno je bila vidljiva razlika u kvaliteti. Hrvatska je do kraja susreta dominirala te uspjela čak i povećati vodstvo. Na kraju, Hrvatska je slavila rezultatom 15:5.

Kod Hrvatske, najbolji je bio Fatović s pet pogodaka, dok su Bušlje, Bašić i Lovre Miloš zabili dva pogotka. Po jedan su postigli Garcia, Ante Vukičević, Hrvoje Benić i Ivan Buljubašić.

Sljedeći susret na rasporedu je sutra od 16:45, a Hrvatska igra protiv Španjolske. Posljednji susret grupne faze, hrvatski vaterpolisti igrat će u srijedu u 15:15 protiv reprezentacije SAD-a.

Svjetska liga, Super finale, skupina B, 1. kolo:
Hrvatska - Kazahstan 15:5 (3-1, 3-1, 4-3, 5-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!