Nogomet

Vrsaljko: "Ova situacija neće nas poremetiti", Badelj: "Vjerujem u našu ekipu"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 18.06.2018.
Vrsaljko: "Ova situacija neće nas poremetiti", Badelj: "Vjerujem u našu ekipu"
Foto: FaH

Na press konferenciji bili su Šime Vrsaljko i Milan Badelj koji su prokomentirali predstojeći dvoboj Hrvatske i Argentine, kao i trenutnu atmosferu unutar same momčadi. Ističu kako se ništa nije promijenilo i da su potpuno fokusirani na sljedeću utakmicu...

Odlazak Nikole Kalinića iz reprezentacije, barem ako je suditi prema riječima Šime Vrsaljka, nije poremetila ostatak momčadi.

"Atmosfera je fantastična i ovo što se dogodilo to neće promijeniti. Dišemo kao jedan, mislimo pozitivno i fokusirani smo na dvoboj protiv Argentine."

Bek Atletico Madrida nije mogao zaobići niti pitanje o najboljem Argentinu Leu Messiju.

"Jedan je od najboljih igrača na svijetu, ali mi ćemo spremni dočekati utakmicu. Argentina ima kvalitetu, ali ako momčadski budemo na razini možemo smanjiti njegov utjecaj. Ima puno iznenađenja, ali to pokazuje da su sve reprezentacije kvalitetne i da se veliki napor treba uložiti kako bi se utakmica pobijedila. To je dobro za Prvenstvo i pokazuje nam da svakoga treba shvatiti ozbiljno."

"Ako pobijedimo, imat ćemo mir. Međutim, nećemo se zavaravati, pred nama je teških 90 minuta. Dobro smo organizirani, putovanja ne predstavljaju problem i svaku utakmicu dočekat ćemo 100% spremni. Protiv Nigerije je bio pritisak jer je bila prva utakmica, dobri smo bili, ali možemo još bolje", zaključio je Vrsaljko.

Na Vrsaljkove riječi nadovezao se i Milan Badelj prokomentiravši sljedeći izazov Vatrenih na Svjetskom prvenstvu.

"Priprema za Argentinu nije ista kao i za Nigeriju, a sam pritisak je normalan jer velike ekipe to nadilaze kroz pobjede. Vjerujem u nas i našu ekipu te se nadam da ćemo ponoviti rezultat protiv Nigerije. Protiv Argentine je Island bio kompaktan, to nije naš stil, ali kada igrač protiv Messija primoran si se povući. Island je to odlično radio, a mi ćemo ipak biti malo kreativniji i pokušati napadati."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!