Nogomet

Shin Tae-Yong: "Željeli smo pobjedu, no nažalost nismo uspjeli"

Jan Šneler • ponedjeljak, 18.06.2018.
Shin Tae-Yong: "Željeli smo pobjedu, no nažalost nismo uspjeli"
Foto: EPA

Izbornik Južne Koreje, na konferenciji za novinare, prilično realno je sagledao utakmicu i trezveno istaknuo kako je njegova momčad ipak bila podređena...

Iako im je malotko davao šanse prije starta Svjetskog prvenstva, nakon poraza od Švedske, sve je jasnije kako će Južna Koreja imati velikih problema sa suparnicima u skupini. To je potvrdio i izbornik Shin Tae-Yong, koji smatra kako njegova momčad fizički nije mogla parirati protivnicima.

"U prvom dijelu bili smo dosta podređeni, no u drugom dijelu napravili smo neke promjene i pokušali doći do prilika za pogodak. Švedska je igrala jako dobro. Naš problem je i fizičke prirode. Švedska je jedna od najviših momčadi na ovom Svjetskom prvenstvu. Jasno je da su iskoristili to i fizičku spremnost kao prednost protiv nas", jasan je bio izbornik Južne Koreje.

Doista, Švedska je bila puno bolji protivnik. Ono što može zabrinjavati sve u stručnom stožeru je činjenica kako im sada predstoje još opasniji i teži protivnici. U jučerašnjem susretu, Meksiko je pokazao koliko je opasan u kontrama i s koliko igrača idu u završnicu akcije. S druge strane, Njemačka je ranjena, a takva je najopasnija. Južna Koreja imat će iznimno težak posao.

"Željeli smo pobjedu, no nažalost nismo uspjeli. Moramo se smiriti i što bolje pripremiti za utakmicu s Meksikom. Oni će biti još teži protivnik i iznimno su motivirani. Ipak, naš zadatak je da nađemo načina da im se suprotstavimo i dođemo do pozitivnog rezultata", zaključio je Tae-Yeong.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!