Nogomet

Poljska protiv Senegala - Lewandowski protiv Manea

Jan Šneler • utorak, 19.06.2018.
Poljska protiv Senegala - Lewandowski protiv Manea
Foto: EPA

Kao što smo mogli vidjeti u susretu protiv Hrvatske, senegalska reprezentacija je dosta brza, konkretna i obrana stoji vrlo visoko. U susretu protiv Poljske, takvi izleti mogli bi se prorijediti, ali nema dvojbe da nas očekuje iznimno zanimljiv dvoboj koji bi mogao odrediti sudbinu svih momčadi u skupini...

Poprilično izjednačena utakmica očekuje nas u drugom srazu skupine H. S jedne strane, tu je Poljska predvođena sjajnim Robertom Lewandowskim, a s druge strane skriva se vrlo opasni Senegal sa Sadiom Maneom. Hrvatski navijači mogli su se na prijateljskom susretu u Osijeku uvjeriti o kako se odličnoj reprezentaciji radi.

Iako možda ulaze u susret kao blagi favoriti, Poljaci bi rado izbjegli takve najave. Potpuno je to razumljivo jer su psihološka i mentalna stabilnost gotovo jednakovrijedne onoj fizičkoj, dosta često i najvažnije. Ponovio je to i izbornik Poljske Adam Nawalka koji ističe važnost Lewandowskog u momčadi.

"Veličina i važnost Lewandowskog neprocjenjivi su. On je fantastičan kapetan i jedan od najboljih igrača na svijetu. Ipak, naša momčad nije samo Lewandowski. Imamo dobre igrače koji pokazuju koliko su kvalitetni i pouzdani. Kapetan je odličan primjer svima njima. Sportaševa karijera, barem njen zenit, nije duga i važno je da drugi igrači rade i razvijaju se kao Lewandowski", rekao je Nawalka.

Izbornik Poljske nada se kako će moći računati na sve igrače koji ima na raspolaganju. Postojale su vijesti kako nastupiti neće Kamil Glik, stoper Monaca i važna karika u poljskoj momčadi. Nawalka je ipak pozitivan i vjeruje kako će njegov igrač nastupiti. Kako i sam izbornik kaže, radi se o jednom fantastičnom profesionalcu i čvrstom igraču. Ipak, čak i ako ne bude potpuno spreman, Poljska ima niz drugih rješenja.

Simpatični izbornik Senegala i nekadašnji kapetan njihove sjajne generacije 2000-ih, Aliou Cisse, prije natjecanja je govorio kako Senegal ne ide s imperativom rezultata u Rusiji. S jedne strane, čini se kako Cisse prebacuje status favorita na Poljsku, međutim izbornik Senegala stvarno vjeruje kako njegova momčad mora biti na visini zadatka ako želi nešto ostvariti u Rusiji.

"Senegal nije samo Mane. Mi imamo dobru momčadi koji smo izgradili oko njega i mislim da će to svakako biti pozitivno što će iza njega biti niz igrača. On je naš najvažniji igrač i ne možete ga usporediti niti s jednim drugim. Senegal je imao velika imena u prošlosti, no niti jedan se ne može s njim usporediti", rekao je Cisse.

Obrana Senegala bit će na velikim iskušenjima u današnjem susretu, no izbornik Cisse ističe kako nemaju poseban plan za čuvanje Lewandowskog. Iako od njega prijeti najveća opasnost, jasno je senegalskom stožeru da ne mogu s jednim igračem zatvoriti tako rasnog strijelca.

Susret Poljske i Senegala na rasporedu je od 17 sati, a momčadi igraju na Otkritie Areni u Moskvi. Sudac utakmice je Nawaf Shukralla iz Bahreina.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!