Nogomet

Španjolska traži prvu pobjedu, Iran priželjkuje iznenađenje

Petar Jenjić • srijeda, 20.06.2018.
Španjolska traži prvu pobjedu, Iran priželjkuje iznenađenje
Foto: EPA

Svjetski prvaci iz 2010. godine u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva traže prvu pobjedu protiv Irana - reprezentacija koja će u susret ući s puno samopouzdanja i s prvog mjesta nakon pobjede protiv Maroka...

Španjolska će prvu pobjedu tražiti u Kazanju gdje ih očekuje dvoboj protiv Irana. Nakon fantastične utakmice u Sočiju i remija protiv Portugala Furiji treba pobjeda kako bi si dodatno povećali šanse za prolazak skupine.

U dobrom raspoloženju Španjolska čeka utakmicu, a posebno nakon potvrde kako će Dani Carvajal biti potpuno spreman za utakmicu, iako bi predstava Nacha protiv Portugala mogla presuditi o tome tko će započeti večerašnji susret.

"Španjolska je ujedinjena jer pokazujemo kako slijepo vjerujemo jedni drugima. Svi idemo u istom pravcu. Osjećamo se dobro na treningu i to još trebamo prenijeti na samu utakmicu", kazao je Andres Iniesta u razgovoru za službene stranice FIFA-e.

Iako se čini kako Iran možda ne bi trebao predstavljati toliki problem Španjolcima, izbornik Fernando Hierro vjeruje kako će im večerašnji protivnici predstavljati veliku prijetnju.

"Iran je jako dobra momčad, kako u obrani tako i u napadu. Primili su tek nekoliko golova u posljednjih 37 utakmica, a postigli jako puno. Jako su snažni i dobro pripremljeni. Imamo jako puno poštovanja prema svakom protivniku, ali imam jako veliko povjerenje u svoju momčad."

Prokomentirao je Hierro i svog kolegu s iranske strane Carlosa Queiroza kojeg iznimno cijeni kao stručnjaka, dok je na pitanje o vrataru rekao kako će David De Gea započeti i ovu utakmicu.

"Poznajemo Carlosa Queiroza, lijepo je pričati s njim. U Iranu je već sedam godina gdje radi jako dobar posao. Imam dobar odnos s njim."

S druge strane Iranci će u dvoboj ući s velikim samopouzdanjem nakon pobjede protiv Maroka u prvom kolu te će sve napraviti kako bi uspjeli doći do prolaska u osminu finala. Izbornik Queiroz morat će ipak napraviti neke promjene u momčadi s obzirom na to da je zbog ozljede izgubio braniča Roozbeha Cheshmija.

"Ozljeda Cheshmija tužna je vijest za sve nas, posebno kada se tako naporno pripremate i suočavate s kritikama, kada je imao dobru šansu pokazati se u najboljem svijetlu. Imamo dobar razlog za borbu, da ga učinimo sretnim tako da ostvarimo dobar rezultat", kazao je iranski kapetan Masoud Shojaei.

Susret protiv Španjolske najavio je i izbornik Carlos Queiroz koji je kazao kako je posebno zadovoljstvo igrati protiv jednog od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva.

"Očito je kako Španjolska ima bolje igrače, ali nije samo stvar u igračima. Mi smo momčad koja želi odigrati najbolju utakmicu i izvući najbolje iz svake prilike koju dobijemo. Da postoji neka čarolija kojom bi zaustavili Španjolsku kupili bi ga za milijun dolara. Ipak, ono što možemo jest zadržati našu usredotočenost na utakmicu."

Utakmica između Irana i Španjolske igrat će se s početkom u 20 sati u Kazanju. Pravdu će dijeliti Urugvajac Andrés Cunha.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!