Tenis

100. igrač s ATP ljestvice suspendiran na najmanje tri godine zbog namještanja mečeva

Branimir Korać • četvrtak, 21.06.2018.
100. igrač s ATP ljestvice suspendiran na najmanje tri godine zbog namještanja mečeva
Foto: Kristijan Komarica

Argentinski tenisač Nicolas Kicker neće moći nastupati najmanje tri godine zbog suspenzije koju je zaradio nakon što je utvrđeno kako je namjestio najmanje dva meča...

Nakon što je izbačen s Roland Garrosa zbog optužbe za namještanje mečeva, Argentinac Nicolas Kicker saznao je kaznu. Suspendiran je na tri godine, a u slučaju novog kršenja pravila, suspenzija će biti produžena na šest godina.

Prije mjesec dana uoči Roland Garrosa potvrđeno je kako je Kicker pod istragom zbog dva meča koja je izgubio na Challengerima 2015. godine. Riječ je o susretima protiv Duck-Hee Leeja u Padovi u kojem je Korejac slavio sa 6:1, 6:2 te protiv Giovannija Lapenttija u Barranquilli koji je izgubio s 2:6, 6:2, 7:5.

Kicker je negirao sve optužbe i nazvao ih je smiješnima, a ATP Tour proglasio je licemjernim jer turnire financiraju velike kladioničke kuće, a bori se protiv klađenja.

Kazna za Kickera je visoka jer je i odbijao surađivati u istrazi. Inače ovog tjedna je 100. igrač svijeta, u trenutku pokretanja istrage bio je 83. čime je najviše rangirani igrač koji je suspendiran zbog namještanja mečeva. Inače ranking karijere mu je 78. mjesto, a ovaj 25-godišnjak bio je i član argentinske Davis Cup reprezentacije protiv Čilea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!