Fanatik

FANATIK: Bijelo-crvena, polja hrvatska – novi koncept dizajna hrvatskog dresa

Sportnet • četvrtak, 21.06.2018.
FANATIK: Bijelo-crvena, polja hrvatska – novi koncept dizajna hrvatskog dresa

Republika Hrvatska. Nacija s 4 milijuna modno osviještenih nogometnih izbornika, koji pored neiscrpnog strateškog znanja nerijetko njeguju i čvrsto izgrađen stav oko toga kako bi trebao izgledati dres hrvatske nogometne reprezentacije. Od legendarnog 'kockastog' sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj, preko sramote kojom smo se ogrnuli u Južnoj Koreji, do onog divnog plavog s Europskog prvenstva 2008, slasnih tema za modni dijalog u četvrt nam stoljeća loptanja sigurno nije nedostajalo.

Premda smo svi uvjereni da bismo, ukaže li nam se takva prigoda, bili spremni 'iz glave' istresti najbolji dizajn dresa od stoljeća sedmog, ponekad je takve stvari bolje ostaviti profesionalcima. Ekipa iz sisačke agencije Euroart93, inače zaslužna i za vizualni branding Hrvatskog nogometnog saveza, prionula je tako poslu i u ovo vrijeme glasne diskusije s televizijskim ekranima usmjerila svoju kreativnu energiju ka izradi koncepta dizajna dresa hrvatske reprezentacije.

Cijeli showcase možete pronaći na sljedećem linku: https://www.behance.net/gallery/66911499/Croatian-Football-Jersey-Concept, a dresove kako su ih zamislili dizajneri Euroarta donosimo i u nastavku teksta. Koji je vaš favorit? Vaše dojmove podijelite s nama u komentarima!

#1 Red Goldie

Slika 6 od 6.

#2 Waves of Croatia

Slika 5 od 5.

#3 Fields of Red & White

Slika 4 od 4.

#4 The Only Way Is Up

Slika 1 od 1.

#5 Red, White & Blue

Slika 3 od 3.

#6 Red & White Sharp

Slika 2 od 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Fanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!