Nogomet

Hareide: "Igrači su jako umorni, iznimno smo se potrošili protiv Australije"

Jan Šneler • četvrtak, 21.06.2018.
Hareide: "Igrači su jako umorni, iznimno smo se potrošili protiv Australije"
Foto: EPA

Danski izbornik Age Hareide svakako može biti zadovoljan učinkom svoje momčadi. Iako u obje utakmice nisu bili bolja momčad, Danci su prošli neokrznuto te s četiri boda dočekuju Francusku...

Danska ne briljira na ovom prvenstvu, no igrači to nadoknađuju organiziranošću i izrazitom voljom. Nije greška spomenuti sreću koja ih je pratila. S te strane, izbornik Danske može biti izuzetno zadovoljan. Njegova momčad nije poražena, imaju četiri boda i na korak su do osmine finala. S druge strane, blijeda igra i ovisnost o jednom igraču mogli bi se u jednom trenutku pokazati izrazito problematičnim.

"Igrači su jako umorni. Mogli ste vidjeti kako su sve umorniji kako se utakmica bližila kraju. Pokušali smo sa zamjenama kako bismo unijeli nešto energije, no gubili smo loptu prečesto, bili suočeni s brojnim kontrama i bili prisiljeni puno trčati i zatvarati praznine. Iznimno smo se potrošili, no to je Svjetsko prvenstvo. Teško natjecanje i to je nešto što moramo prihvatiti. Australija je jako dobra momčad, odlično organizirana i Francuska ih je sretno pobijedila s 2:1. Konačno, naš angažman i trud bio je na visokoj razini", rekao je Hareide.

Susret protiv Francuske na rasporedu je za pet dana i tu će Danska morati odigrati iznimno koncentrirano i kvalitetno. Teško je predvidjeti rezultate, no realno je da Francuska svlada Peru. U tom slučaju, Peru bi bio eliminiran i Australija bi imala nešto lakši posao, naročito s psihološke strane. Iako imaju četiri boda iz dva susreta, Danci nisu osigurali prolaz te nas očekuje iznimno uzbudljivo treće kolo.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!