SP 2018., skupina D, 2. kolo, 21.06.2018, 20:00 h, Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod Arena
Suci: Ravšan Irmatov (Uzbekistan), Abduhamidulo Rasulov (Uzbekistan), Jahongir Saidov (Uzbekistan)
Argentina
Argentina
0:3(0:0) Hrvatska
Ante Rebić 53'
Luka Modrić 80'
Ivan Rakitić 90'+1'
Hrvatska

VIDEO: Moćna Hrvatska razmontirala i posramila Gaučose, idemo u osminu finala!

Dario Dodić • četvrtak, 21.06.2018.
VIDEO: Moćna Hrvatska razmontirala i posramila Gaučose, idemo u osminu finala!
Foto: FaH

Demonstracija sile neviđena na ovom Svjetskom prvenstvu! Hrvatska je razbila, rasturila, posramila Argentinu i s ogromnih 3:0 otišla u osminu finala! Pamtit će se ova pobjeda dugo, dugo...

Argentina
Argentina
Hrvatska
23
Wilfredo Caballero
2
Gabriel Mercado
3
Nicolas Tagliafico
8
Marcos Acuna
10
Lionel Messi
13
Maximiliano Meza
14
Javier Mascherano
15
Enzo Perez
(do 68')
17
Nicolas Otamendi
18
Eduardo Salvio
(do 56')
19
Sergio Agüero
(do 54')
Pričuvni igrači
9
Gonzalo Higuain
54'
22
Cristian Pavon
56'
21
Paulo Dybala
68'
Trener
Jorge Sampaoli
4
(do 82')
17
(do 90'+3')
18
(do 57')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić

Prije svega primite moje isprike gospodine Daliću. Dok sam kao i većina Hrvata zazivao zamjenu nervoznog Ante Rebića već na poluvremenu, Vi ste ga zadržali taman koliko treba. Taman da zabije golčinu Argentincima i pokrene lavinu koja je zatrpala Messija i društvo i gurnula ih u iznimno opasnu situaciju.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Svesti ovakvu prezentaciju na nabrajanje šansi bilo bi deplasirano. Moćno, fenomenalno, disciplinirano, kao jedan, izgledali su Hrvati, od prve do zadnje minute mljeli su poprilično nemoćnu Argentinu i na kraju je samljeli.

Je li Dalić naš najsretniji izbornik ili genijalac posve je svejedno. Što god bilo nakon ove predstave, nakon ovih reakcija, nakon ove taktike, ima moje bespogovorno i puno povjerenje. Hrvatska je odigrala najmoćnije poluvrijeme u dugo dugo vremena, da ne pričamo kako nitko nije impresionirao na ovom Svjetskom prvenstvu kao Hrvati protiv Argentine. Utvaram si da je to objektivan komentar, jer Messi se nije vidio. Argentina se nije vidjela. Aguero preko 20 minuta nije dotaknuo loptu.

Slika 4 od 4.
Foto: FaH

I taj ludi Rebić, koji je uz puno sreće preživio prvo poluvrijeme, na kraju je ispao junačina. Ako mu se nešto mora priznati, a često je to i najveći njegov problem, ovaj momak nikad ne staje. Tako je nakon jednog zračnog duela koji je osvojio Mandžukić pritisnuo Caballera, vratar Argentine prepao se ove životinje, poklonio mu loptu, a majstor Rebić iz voleja šutnuo Argentince prema ispadanju.

I tu je priči realno bio kraj.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

Zaboravit ćemo opasna dodavanja sa Subašićem u prvom dijelu, zaboravit ćemo i Rebićevu nervozu, pamtit ćemo 21. lipnja kad je Argentina plakala.

Bio je to pravi zadnji potez Rebića, Kramarić je nastavio gdje je stao Reba. Morao je i Suba svoje odraditi. Jer opasni su bili Argentinci, Higuain je gurnuo na Mezu, ovaj prokockao zicera jer je Suba bio na pravom mjestu. U nastavku je taj nevidljivi Messi pokušao zabiti, ali čudesni Rakitić bio je još jednom na pravom mjestu.

A onda je bljesnuo i Luka Modrić.

Da bljesnuo. Čitavu utakmicu je Luka ubijao u pojam protivnike, a sve je na naplatu stiglo u 80. minuti. Izvagao je Otamendija i opalio s 25 metara, Caballero je još jednom pokleknuo, Luka je doktorsku partiju začinio krasnim golom. Treći Hrvat koji je na SP-u zabio u dvije uzastopne utakmice, uz bok Šukeru i Perišiću.

Slika 3 od 3.
Foto: FaH

Pukao je Otamendi nakon ove sramote i dok je Rakitić ležao na travnjaku napucao ga loptom s 10 centimetara. Samo žuti za Irmatova, nema veze, oprostio mu je Raketa i onda ih kaznio. Bože, zašto nije ušla ona iz slobodnjaka, spojnica ga je omela, ali ne zadugo. Nesebični Mateo Kovačić poigrao se s Argentincima u hrvatskoj kontri, dodao je Raketi koji veličanstvenu partiju potvrđuje golom. Za velikih 3:0. Na slavu Hrvata.

Svi su igrači zaslužili pohvale, ali nakon današnje predstave više nemamo pravo sumnjati u Raketu. I Dejana Lovrena. Hladan kao špricer Dejan je držao obranu, Raketa je odigrao utakmicu za pamćenje. O Luki da ne pričamo.

Bravo izborniče, bravo momci. Srušeno je to južnoameričko prokletstvo, a sad uživajmo u Svjetskom prvenstvu!

SP 2018., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Argentina0:3Hrvatska
Nigerija2:0Island
1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10821.06.2018. u 22:57
    ovo se ne zaboravlja ...nikada.....
    narada108
  • Obrisan korisnik21.06.2018. u 22:29
    Kapa do poda dečki i stručni stožer..... Samo tako nastavite.... Svaku tekmu kao da je prva....
    Obrisan korisnik