Nogomet

Hallgrimsson: "Ovo nije bio naš dan, ali sve što trebamo je pobjeda protiv Hrvatske"

Jan Šneler • petak, 22.06.2018.
Hallgrimsson: "Ovo nije bio naš dan, ali sve što trebamo je pobjeda protiv Hrvatske"
Foto: EPA

Nakon današnjeg poraza od Nigerije (2:0), izbornik Islanda svjestan je kako je njegova momčad u vrlo teškoj situaciji te im je jedina opcija pobjeda protiv Hrvatske koja igra fantastično...

Island danas nije izgledao dobro. Sve što je krasilo islandsku reprezentaciju posljednjih godina, danas je izostalo. Nije bilo potrebne agresivnosti, brzih kontri i koncentracije, a najbolju priliku koju su imali, nisu uspjeli iskoristiti. U 83. minuti, jedanaesterac je promašio Gylfi Sigurdsson.

"Nismo igrali dobro, pogotovo drugo poluvrijeme. Igrači su dali sve od sebe. Nigerija je bila odlična i bilo je teško igrati. Slažem se da češće igramo bolje nego što smo danas pokazali. Bili smo spremni za ovu utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo još dobro, imali smo 0:0, no rani gol u drugom dijelu nam je poremetio planove. Morali smo više riskirati, češće igrati ofenzivnije. Danas nije bio naš dan", rekao je izbornik Islanda, Heimir Hallgrimsson.

Reprezentaciju Islanda očekuje susret trećeg kola skupine D protiv najtežeg protivnika, Hrvatske. Kao što kaže i izbornik Hallgrimsson, Island više ne ovisi sam o sebi pa im teoretski niti pobjeda protiv Hrvatske ne garantira prolaz dalje. Puno je mogućih raspleta u skupini, no nekako je najizgledniji onaj da će o drugom mjestu odlučivati susret Nigerije i Argentine. Ipak, izbornik Islanda na simpatičan način prokomentirao je susret Islanda i Hrvatske.

"Igrali smo protiv Hrvatske četiri puta u četiri godine. Kao bračni par smo, pokušavamo se rastati, ali uvijek se sastanemo. Bit će jako teško protiv Hrvatske. Čeka nas čvrsta utakmica. Hrvatska će sigurno htjeti pokazati kako se radi o sjajnoj momčadi. Prošla utakmica je pokazala koliko su jaki, ali moram istaknuti da smo mi završili ispred njih u kvalifikacijskoj grupi, tako da svakako imamo šanse. Čudno je što možemo i dalje proći, zanimljiva je situacija u grupi. Sve što nam treba je pobijediti Hrvatsku, što je svakako lakše reći nego napraviti", zaključio je Hallgrimsson.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.Island
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis22.06.2018. u 20:53
    idemo zgaziti te argentince i onda se jaše u osminu finala!
    cameosis