Nogomet

Shin Tae-Yong: "Ništa ne zamjeram svojim igračima, ali bi drugačije izgledali da smo bili kompletni"

Jan Šneler • subota, 23.06.2018.
Shin Tae-Yong: "Ništa ne zamjeram svojim igračima, ali bi drugačije izgledali da smo bili kompletni"
Foto: EPA

Porazom od Meksika (1:2), Južna Koreja oprostila se od Svjetskog prvenstva i u posljednjem kolu protiv Njemačke igrat će isključivo za svoju čast i ponos...

Nije pretjerano sretno izgledao izbornik Južne Koreje Shin Tae-Yong na konferenciji za novinare poslije susreta s Meksikom. Kako i bi, kada je njegova reprezentacija izgubila svaku šansu za plasman u osminu finala.

Južna Koreja nije loše izgledala, međutim previše su griješili igrači u posljednjoj liniji i bili dosta neefikasni u napadu te jednostavno protiv Meksika nisu mogli bolje proći. Svjestan je toga i izbornik koji gotovo tužnim glasom žali zbog ozljeda koje su se dogodile prije natjecanja.

"Naši igrači odigrali su odlično i dali su sve od sebe. Zahvalan sam što su se trudili do samoga kraja. Prije Prvenstva smo imali velikih problema s ozljedama i mislim da bi drugačije utakmica izgledala da smo bili kompletni. Ipak, ništa ne zamjeram svojim igračima jer su dali sve od sebe", rekao je južnokorejski izbornik.

Novinare je zanimao komentar izbornika na dosta neefikasnu igru reprezentacije. Protiv Švedske je Južna Koreja bila u podređenom položaju, no protiv Meksika je situacija ipak bila drugačija. Svejedno, samo jedan pogodak u dvije utakmice i to u sudačkoj nadoknadi, premali je učinak. Izbornik Južne Koreje to opravdava fizičkim nedostacima.

"Ljudi vide samo utakmicu, ne vide ono što se događa taktički i unutar same igre. Ne znaju da smo imali velike probleme Švedske s njihovom snagom i visinom. Mislimo da bi lošije prošli da smo više napadali Švedsku i pripremali smo se na način da iskoristimo svoje prednosti. Što se tiče Meksika, kao i protiv Švedske, analizirali smo njihov način igre. Znali smo da će igrati u 4-4-3 formaciji i pripremali smo dosta odgovora na tu ofenzivnu formaciju", zaključio je Shin.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!