Nogomet

Englezi za drugi krug, Panama za čast i ponos

Jan Šneler • nedjelja, 24.06.2018.
Englezi za drugi krug, Panama za čast i ponos
Foto: EPA

U prilično dobroj poziciji nalazi se Engleska momčad koja u slučaju pobjede protiv Paname definitivno osigurava osminu finala i borbu s Belgijom za prvo mjesto u skupini...

Engleska, koja se iznimno mučila protiv Tunisa, na korak je od prolaza u osminu finala. U današnjem dvoboju potrebna im je pobjeda protiv Paname i prvi cilj je ostvaren. Drugi cilj svakako bi bilo prvo mjesto u skupini, no sudeći po trenutnoj situaciji u drugim grupama, pitanje je bi li Engleska uopće htjela biti prva.

Tkogod završi na prvom mjestu u skupini G, završit će u dijelu ždrijeba gdje će vjerojatno biti Francuska, Brazil, Portugal ili Španjolska, a vrlo lako moguće Argentina i Njemačka. Zbog raznoraznih neuobičajenih rezultata, gornji dio ždrijeba čini se iznimno težim te bi lako Engleska mogla taktizirati nakon današnjeg meča. Jasno, to se ne odnosi na utakmicu s Panamom gdje se Englezi nadaju laganoj pobjedi.

"Već smo viđali kako se velike momčadi muče i imaju probleme s niže rangiranim suparnicima. Nema šanse da smo podcijenili Panamu kad smo pripremali susret. Situacija u grupi nam ide na ruku, ali moramo se fokusirati na našu igru. Želimo pokazati ljudima u Engleskoj kako momčad može igrati na različite načine. Imamo tehnički odlične igrače i želimo da igraju i napadaju na način kako su to radili prije nekoliko dana protiv Tunisa", rekao je izbornik Engleske Gareth Southgate.

Iznimno važan bit će i sutrašnji nastup kapetana Gordi Albiona, Harryja Kanea. Kane je postigao dva pogotka protiv Tunisa, a nada se dobrom nastupu i protiv Paname. Podsjetimo, najbolji strijelac Engleske na jednom turniru je legendarni napadač i današnji komentator Gary Lineker. On je postigao šest pogodaka na Svjetskom prvenstvo 1986. godine. Kane je trenutno na dva. S obzirom na to kako Englezi igraju protiv slabašne Paname, moglo bi se dogoditi da sjajni Englez sruši Linekera u Rusiji.

Što se tiče Paname, unatoč malim šansama za uspjeh, njihovi igrači i navijači svakim danom sve su ponosniji na svoju momčad. Teško će Panama do bodova u današnjem susretu, međutim i sam nastup na ovako velikom natjecanju, ogroman je uspjeh za ovu srednjoameričku zemlju. Ipak, predaje nema, a iskusni izbornik Hernan Dario Gomez, kome je ovo treće Svjetsko prvenstvo, najavljuje kako će njegovi igrači dati sve od sebe da šokiraju svijet.

"Ovo će biti najteža utakmica do sada. Protiv Engleske mogli bismo izgubiti s jednakom razlikom ili gore. Ako budemo dekoncentrirani samo na djelić sekunde, bit ćemo kažnjeni. Engleska nema velik broj individualnih zvijezda kao Belgija, ali igraju sjajno kao momčad. Bit će tvrd orah, igraju jako lijep i organiziran nogomet. Mi trebamo biti spremni, imati malo sreće, dobar dan kako bi naši igrači zasjali. Znamo jako dobro da su ljudi sretni doma, iako smo izgubili s 3:0. Ali to što su sada sretni može jednako tako značiti da će nas mrziti ako izgubimo. Tih 90 minuta nogometne utakmice može vam promijeniti život", u zanimljivom tonu zaključio je Gomez.

Susret 30. utakmica na ovom Svjetskom prvenstvu na rasporedu je od 14 sati, a sudac utakmice bit će Egipćanin Gehad Grisha.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!