Nogomet

Poljska i Kolumbija u potrazi za prvim bodovima na Prvenstvu

Petar Jenjić • nedjelja, 24.06.2018.
Poljska i Kolumbija u potrazi za prvim bodovima na Prvenstvu
Foto: EPA

Posljednji susret dana igra se u Kazanju gdje će snage odmjeriti dvije momčadi iz skupine H koje su u prvom kolu upisale poraze. Poljska će nakon razočaravajućeg nastupa protiv Senegala morati odigrati puno bolje, a na drugoj strani stajat će Kolumbija kojoj bi se u prvi sastav trebao vratiti James Rodriguez...

Poljska je definitivno jedan od razočarenja prvog kola, barem kada bi gledali očekivanja uoči samog Svjetskog prvenstva. U prvom kolu upisala je poraz od Senegala i sada se protiv Kolumbije mora izvlačiti ako želi proći skupinu.

Neće biti lako niti izborniku Adamu Nawalku koji još treba odlučiti tko će igrati, a tko će ostati na klupi, s obzirom na to da je dobar dio momčadi podbacio u spomenutom porazu od Senegala. Definitivno jedan od onih na koje će oči biti usmjerene jest Robert Lewandowski koji u prvoj utakmici nije uspio doći do izražaja.

"Ne bih rekao da je ovo najvažnija utakmica otkad sam poljski izbornik, sve utakmice smatram ozbiljnima. Izgubili smo prvu utakmicu, ali nismo izgubili vjeru i vjerujem da smo dobro pripremljeni. Velike su nade polagali u nas u Poljskoj i doživjeli, a posljedica je bila veliko razočarenje. Jedva čekamo drugu utakmicu i naravno da se nadamo dobrom rezultatu", istaknuo je Nawalka.

Zanimljivo, Poljska nikada nije prošla grupnu fazu kada je izgubila prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, nakon prvog kruga vratili su se 2002. i 2006. godine. Sami igrači istaknuli su kako ne smiju ponavljati greške koje su vodile do poraza od Senegala.

U sličnoj situaciji nalazi se i Kolumbija koja je u prvom kolu poražena od Japana s 2:1, nakon što je već u trećoj minuti ostala s igračem manje, a Japanci dobili najstrožu kaznu. Pobjeda je imperativ.

Očekuje se kako će se James Rodriguez vratiti u početnu postavu nakon što je u spomenutoj utakmici ušao s klupe zbog problema s ozljedom.

"James je jako dobro i to je ono što sam vidio na treningu. Odigrao je dosta minuta u prvoj utakmici što mu je dalo samopouzdanje. Radio je naporno posljednjih nekoliko dana i nadamo se da će sutra biti na 100%", istaknuo je izbornik Jose Pekerman.

Kolumbijci su spremni i puni samopouzdanja doći do pobjede i prva tri boda: "Želimo pobijediti u nedjelju i napravit ćemo sve da osvojimo sva tri boda. Bit će to kao finale", kazao je Radamel Falcao.

Kolumbijski izbornik na konferenciji za novinare istaknuo je kako je momčad radila na povratku samopouzdanja nakon poraza od Japana.

"Nakon što je utakmica završila počeli smo raditi na sljedećoj utakmici. Dobro smo izbalansirana momčad i znamo da će sljedeće utakmice biti jako teške za sve reprezentacije u grupi. Nije to bio dobar početak, ali okrenuli smo novu stranicu jer nas tek nekoliko sati dijeli od sljedećeg susreta", zaključio je Pekerman.

Utakmica između Poljske i Kolumbije igra se na Kazanj Areni s početkom u 20 sati, a glavni sudac bit će Cesar Ramos iz Meksika.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2018. u 12:08
    Svakako jedna od zanimljivijih skupina na prvenstvu
    Obrisan korisnik