Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši se mučili, ali ipak slavili protiv Alžira i izborili osminu finala

Jan Šneler • nedjelja, 24.06.2018.
Hrvatski odbojkaši se mučili, ali ipak slavili protiv Alžira i izborili osminu finala

U drugom kolu Mediteranskih igara, Hrvatska je s 3:2 u setovima uspješno svladala Alžir te se tako plasirala među osam najboljih reprezentacija...

Nakon što su u jučerašnjem srazu protiv Francuske izgubili (0:3), hrvatski odbojkaši danas su uspjeli doći do pobjede protiv Alžira. Iako se očekivalo kako će hrvatski odbojkaši lakše doći do pobjede, Alžirci su se pokazali kao tvrd orah.

U prva dva seta hrvatski odbojkaši su pokazali koliko su nadmoćni. S 25:19 i 25:17 uspješno su zaključili prva dva seta i najavili da bi vrlo brzo mogli zaključiti utakmicu. Nažalost, u trećem setu Alžir se vraća te dolazi do velikog vodstva 20:23. Iako se Hrvatska uspjela vratiti na samo pogodak zaostatka, Alžirci su uspješno dobili treći set rezultatom 22:25.

Niti nastavak meča nije ponudio bolju igru Hrvatske. Nakon četvrtog seta, Alžirci su se potpuno vratili u meč i opasno zaprijetili hrvatskoj reprezentaciji. Ipak, Hrvatska je uspjela oporaviti se i u petom setu pružiti puno bolju igru. Više puta su odbojkaši vodili s dva razlike i tako najavili slavlje.

Rezultatom 15:12, Hrvatska je osvojila peti set i tako uspješno apsolvirala drugo kolo Mediteranskih igara.

Mediteranske igre, odbojka (m), 2. kolo:
Hrvatska - Alžir 3:2 (25-19, 25-17, 22-25, 23-25, 15-12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!