Tenis

Pao je i najveći!

Jan Šneler • nedjelja, 24.06.2018.
Pao je i najveći!
Foto: EPA

Briljantni Borna Ćorić osvojio je naslov na ATP turniru u Halleu, a u finalu je nakon tri seta borbe svladao prvog nositelja Rogera Federera...

Borna Ćorić proslavio je najveću pobjedu karijere, prvi put u životu svladao je Rogera Federera, prvog igrača svijeta i igrača koji apsolutno dominira na travnatim podlogama.

Sjajna Ćorićeva godina se tako nastavlja, a najbolji dokaz je u tome što će od sljedećeg tjedna biti 21. igrač svijeta što je njegov najbolji rezultat u karijeri.

Prvi set bio je iznimno napet. Niti jedan break nismo imali prilike vidjeti, međutim gotovo svaki gem je bio zanimljiv. Odličan tenis prezentirala su obojica, a Ćorić je u 11. gemu uspio spasiti jedinu break priliku. Set je konačno otišao u tie-break u kojem također nije nedostajalo drame.

Prvi je Federer došao do mini breaka i sa 5:3 poveo protiv Ćorića. Imao je Švicarac dvije set lopte, no hrvatski tenisač pri vodstvu Federera 6:5, uspješno oduzima servis i dolazi do vodstva 6:7. Sjajan je bio Ćorić u 13. igri te je odličnom igrom došao do prilike da oduzme još jednom servis protivniku i sa 6:8 osvoji tie-break.

U drugom setu ipak je bolji bio Federer. Od samog početka druge dionice meča, Federer je bio bolji i čekala se prilika kada će prelomiti Ćorića. Imao je Švicarac dvije break lopte, no tek je u osmom gemu došao do 15:40 i dvije uzastopne prilike. Tu više Ćorić ništa nije mogao te je Federer sa 6:3 došao do izjednačenja.

U tim trenucima vjerujemo da je svima kroz glavu prošlo polufinale Indian Wellsa kada je Ćorić imao vodstvo u setovima, ali ipak nije uspio doći do meča. Hrvatski tenisač ipak je pokazao da je psihološki iznimno snažan te da je došao do razine gdje njegova igra uspijeva i protiv najjačih protivnika.

U posljednjem setu, Ćorić dolazi do breaka u šestom gemu, ima velikih 2:5 i dvije meč lopte na servis Federera. Prvu je Švicarac uspio obraniti, no drugi nije mogao te je hrvatski tenisač došao do slavlja u njemačkom Halleu, svojem drugom ATP naslovu u karijeri.

ATP Halle, finale:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Roger Federer (Švicarska, 1) 7:6(6), 3:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich24.06.2018. u 18:41
    Čilić sebe naziva carem, a ti si Borna Porna tigar!
    Dinko Bilich
  • teniosac24.06.2018. u 16:36
    već sam to davno rekao,i opet ponavljam,Ćorić je MUDONJA
    teniosac
  • Zdren24.06.2018. u 16:25
    I to u finalu...Fantastičan rezultat, svaka čast. Enorman rezultat.
    Zdren
  • Josippo24.06.2018. u 15:47
    Koja faca. Tući Federera na travi. Svaka čast. Puno se njih usere u takvim situacijama. Čestitam.
    Josippo