Tenis

Donna Vekić krenula pobjedom u dva seta na turniru u Eastbourneu

Branimir Korać • nedjelja, 24.06.2018.
Donna Vekić krenula pobjedom u dva seta na turniru u Eastbourneu
Foto: EPA

Donna Vekić prošla je u drugo kolo turnira u Eastbourneu nakon što je u dva seta svladala Kazahstanku Juliju Putincevu. Nakon izjednačene borbe u prvom setu, sredinom drugog seta Vekić je potpuno slomila otpor Kazahstanke...

I dok se na ovotjednim turnirima odigravaju finala, već je počeo turnir u Eastbourneu. Donna Vekić već je odradila svoj dvoboj prvog kola i upisala pobjedu.

Vekić je krenula pobjedom protiv Julije Putinceve, Kazahstanke koja je u glavni ždrijeb ušla kroz kvalifikacije, a Donna s njom ima dobru povijest. U oba ranija meča Vekić je bila uspješnija u dva seta.

Donna je sporije krenula u meč i Putinceva je povela s 2:0, međutim nakon toga Vekić uzima četiri gema u nizu i dolazi do prednosti. Putinceva se uspjela vratiti u set, ali u 11. gemu Vekić radi novi break i sa 7:5 uzima prvi set.

U drugom setu Vekić je potpuno prelomila meč. Nakon 2:2 potpuno je dominirala, izgubila je samo jedan gem, a uz dva breaka otišla je do pobjede.

Vekić je šest puta oduzimala servis Putincevoj iz 11 prilika dok je Kazahstanka imala tri breaka uz jednu propuštenu break priliku.

U drugom kolu Donna će igrati protiv 14. nositeljice Barbore Strycove koja je ovog tjedna dogurala do polufinala turnira u Birminghamu.

WTA Eastbourne, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Julia Putinceva (Kazahstan, Q) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!