Nogomet

Kalinić: "Mnogo mi znači što ću možda dobiti priliku protiv Islanda, to je velika stvar"

Mihaela Bradovski, hns.family • nedjelja, 24.06.2018.
Kalinić: "Mnogo mi znači što ću možda dobiti priliku protiv Islanda, to je velika stvar"
Foto: FaH

Lovre Kalinić strpljivo sjedi na klupi i čeka na svoju priliku među vratnicima, a mogao bi je dobiti u dvoboju protiv Islanda gdje su već najavljene brojne izmjene...

Hrvatska u posljednjem susretu u skupini igra protiv Islanda i bez obzira na sve želi pobjedu. Na vratima bi mogao stajati Lovre Kalinić koji se nada nastupu.

"Želimo nastaviti pobjeđivati i bez obzira tko bude igrao u prvoj jedanaestorici igrat ćemo maksimalno. Mnogo mi znači što ću možda dobiti priliku protiv Islanda, to je velika stvar. Dobro poznajemo islandski stil igre, oni su čvrsti, snažni u duelima, igraju na duge lopte i znat ćemo odgovoriti na njihovu igru."

Susret protiv Argentine podignuo je samopouzdanje, ali svi su svjesni kako jedna pobjeda ne znači ništa.

"Svi su bili presretni, ali ne osvaja se turnir pobjedom u jednoj utakmici. Svi imamo karakter, želju i volju dogurati što dalje. I u trećoj je utakmici naš cilj jednak, iako smo već osigurali prolaz. Želja za pobjedom je jednaka i idemo ostvariti ono što želimo."

Kalinić je zadovoljan atmosferom u reprezentaciji i smatra kako Hrvatska može daleko dogurati.

"Bez obzira na sve što nas okružuje, otkad je došao Dalić odigrali smo mnogo dobrih utakmica i nadam se da ćemo nastaviti u tom tonu. U ove smo dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu pokazali da se zajedno branimo i zajedno napadamo, te da jako dobro stojimo u organizaciji igre. Nastavimo li tim putem, možemo daleko dogurati."

Slobodno vrijeme u kampu provodi se na razne načine, a u igrama prednjači Marcelo Brozović.

"Prije svega dolazi rad, a ostalo vrijeme iskoristimo za druženje i igre. Brozović je najbolji u igrama, osim u briškuli i trešeti, to još nije naučio. Odgovara nam ovo mirno okruženje u zelenilu, tako ostajemo fokusirani na ono što je bitno. Gledamo i razne utakmice, ima velikih momčadi u krizi, ali na ovakvom turniru to ne znači mnogo. Svaka je utakmica novi izazov."

Kalinić je posebno zadovoljan suradnjom s vratarima kolegama Danijelom Šubašićem i Dominikom Livakovićem.

"Vratarska pozicija uvijek je specifična, vidi se i najmanja greška i odmah bude kažnjena. Veći je užitak raditi uz potporu druge dvojice, to olakšava stvari, kako u klubu, tako i u reprezentaciji."

Nove lopte kritizirane su već više puta od strane mnogih vratara, ali Kaliniću ne predstavljaju problem.

"VAR sigurno pomaže u mnogim situacijama, premda ima svojih prednosti i mana. Neovisno o tome koliko vratar vježba braniti kaznenend> udarce, oni su lutrija, izgledi će uvijek biti 50-50. Lopte su danas sve brže i brže, ali igramo s njima u belgijskom prvenstvu i naviknuo sam se, tako da više i ne vidim neku razliku u odnosu na prijašnju loptu."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!