Nogomet

Urugvaj i Rusija u borbi za prvo mjesto u skupini

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.06.2018.
Urugvaj i Rusija u borbi za prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

Urugvaj i Rusija u Samari će odigrati posljednji susret skupine A gdje će se boriti za prvo mjesto. U nešto boljoj poziciji, zbog bolje gol razlike, bit će Rusija koja je u prva dva kola bila uvjerljiva...

Posljednji susret skupine A, ujedno i posljednji u grupnoj fazi za Rusiju i Urugvaj, odredit će s koje će pozicije ove dvije reprezentacije otputovati u osminu finala. U nešto boljoj situaciji trenutno je domaćin kojem je i bod dovoljan s obzirom na bolju gol razliku.

Što se tiče Urugvajaca, koji stižu na utakmicu trećeg kola nakon pobjede protiv Egipta, očekuje se kako u startnoj postavi neće biti Josea Gimeneza zbog problema s kvadricepsom, a trebao bi ga zamijeniti Sebastian Coates.

Na izostanak Gimeneza osvrnuo se i Edinson Cavani koji ističe kako ima igrača koji ga mogu dobro zamijeniti.

"Gimenez je vrlo važan faktor ove reprezentacije, pokazujući visok nivo igre. Međutim, momčad smo koja je građena od najboljih igrača."

Iako je upisao dvije pobjede Urugvaj nije posebno dojmio, posebno kada uzmemo u obzir da je jedna od najiskusnijih reprezentacija na Prvenstvu. Ipak, očekuje se kako bi upravo utakmica protiv Rusije mogla pokazati kolikom snagom raspolaže.

"Još nismo ostvarili naš puni potencijal, ono što smo željeli, ali trenutno smo vrlo mirni jer smo kroz ovakve stvari prolazili i ranije. Rusija je momčad koja je jako narasla od početka Prvenstva. Naučili su iz pripremnih utakmica jako puno i fizički su vrlo dobri", istaknuo je izbornik Oscar Tabarez.

U nešto boljoj poziciji utakmicu dočekuje domaćin Rusija kojem će susret s Urugvajem biti prvi pravi test, protiv dokazano odlične reprezentacije. Očekuje se kako će domaćin istrčati u punom sastavu i boriti se za prvo mjesto u skupini, s obzirom na to da se još ne zna protiv koga će igrati u osmini finala.

Sama momčad puna je samopouzdanja, a kako i ne bi nakon dvije sjajne predstave. Nakon što su dobro zatvorili Mohameda Salaha, Rusi se nadaju kako će uspjeti spriječiti ubojiti urugvajski tandem - Luis Suarez i Edinson Cavani.

"Naše je samopouzdanje bolje i bolje, pokušat ćemo biti momčad s najviše osvojenih bodova nakon grupne faze. Izostanak Gimeneza neće previše utjecati na njihovu igru jer sam siguran da na klupi imaju igrača sličnih kvaliteta koji će ga moći zamijeniti. Međutim, to je problem urugvajskog izbornika, mi imamo svoje ciljeve", kazao je ruski reprezentativac Fedor Smolov.

Utakmica između Urugvaja i Rusije igra se u Samari s početkom u 16 sati, a pravdu će dijeliti Malang Diedhiou iz Senegala.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!