Nogomet

Josip Skoko: "Čak i bez ove pobjede protiv Argentine, znalo se koliko je Hrvatska kvalitetna"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.06.2018.
Josip Skoko: "Čak i bez ove pobjede protiv Argentine, znalo se koliko je Hrvatska kvalitetna"
Foto: FaH

Bivši autralski reprezentativac i nekadašnji igrač Hajduka Josip Skoko dosta dobro poznaje Zlatka Dalića, a hrvatska igra u Rusiji nije ga iznenadila te tvrdi kako može do dobrog rezultata...

Krajem devedesetih godina Zlatko Dalić i Josip Skoko dijelili su svlačionicu i zajedno igrali u Hajduku. Dalić je danas izbornik Hrvatske, a Skoko je vjerovao kako će ostvariti dobar rezultat s reprezentacijom čim je čuo da je preuzeo izborničku ulogu.

"Dalić je dobar u organizaciji i dobar govornik, tih je i nije glasan karakter. Međutim čim je dobio reprezentaciju u ruke, zna što radi. Nije bio poznato trenersko ime, ali sam svima rekao kako je vrlo pametan dečko. Nisam znao kakav je stil igre izabrao, ali znao sam da je vrlo pametan i da razumije nogomet. Odmah sam pomislio kako je Hrvatska zanimljivo izabrala i da će odraditi dobar posao."

Skoko smatra kako je Hrvatska spremna za dobar rezultat, posjeduje kvalitetu i nije ga iznenadila pobjeda protiv Argentine.

"Čak i bez ove pobjede protiv Argentine, znalo se koliko je Hrvatska kvalitetna i da može daleko. Nakon što prođeš skupinu, onda je sve u tome kakav ćeš imati dan, kako ćeš ući u utakmicu. Hrvatska ima visoku kvalitetu u igri prema naprijed, Dalić ju je odlično posložio i izgleda kao prava momčad. Već dugo nije prošla kroz skupinu i sada je na dobrom putu da ostvari dobar rezultat."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!