Tenis

Vekić glatko poražena u drugom kolu Eastbournea

Jan Šneler • utorak, 26.06.2018.
Vekić glatko poražena u drugom kolu Eastbournea
Foto: EPA

Češka tenisačica Barbora Strycova bez većih problema svladala je hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić u drugom kolu WTA turnira u Eastbourneu...

Iako igra dobro na travnatoj podlozi, hrvatska tenisačica nema sreće sa ždrijebom. Nakon poraza u drugom kolu Birminghama od Eline Svitoline, Donna Vekić ponovno nije mogla dalje od druge prepreke. Bolja je bila Barbora Strycova, 23. tenisačica svijeta.

Prvi set hrvatska tenisačica odradila je prilično loše. Čak dva puta Strycova joj je oduzimala servis i za 26 minuta osvojila prvi set sa 6:1. U drugom setu, Vekić ipak pokazuje znakove bolje igre, iako je set otvorila katastrofalno.

Već u prvom gemu Strycova radi break i vrlo brzo dolazi do vodstva 3:1. Činilo se da će i u drugom setu Čehinja lako slaviti, no onda je Vekić, nakon tri break lopte, uspjela smanjiti prednost, oduzeti servis i povesti sa 3:4. Nažalost, ta momentalna sreća nije dugo trajala jer dva gema kasnije Strycova ponovno radi break i sa 6:4 osvaja meč.

Iako je poražena, Vekić će sada imati dovoljno vremena za odmor i pripremu za Wimbledon. Ždrijeb i raspored saznat će u petak, 29. lipnja. S obzirom na to kako promjenjivo igra, teško je procijeniti može li Vekić u ovom trenutku nadmašiti najbolji rezultat u Wimbledonu - drugo kolo.

WTA Eastbourne, 2. kolo:
Barbora Strycova (Češka, 14) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:1 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!