Nogomet

Kuranyi: "Što se mene tiče, Hrvatska više nije samo 'dark horse' Svjetskog prvenstva"

Mihaela Bradovski • utorak, 26.06.2018.
Kuranyi: "Što se mene tiče, Hrvatska više nije samo 'dark horse' Svjetskog prvenstva"
Foto: FaH

Kevin Kuranyi bio je dio njemačke reprezentacije koja je došla do finala Europskog prvenstva 2008. godine, a danas je u igračkoj mirovini. Svjetsko prvenstvo prati i kroz kolumnu za Deutsche Welle, a osvrnuo se i na Hrvatsku...

U svojoj kolumni Kuranyi piše uglavnom o Njemačkoj i traži promjene od Joachima Löwa ne prezajući u kritiziranju onih koji to zaslužuju. Na meti su mu između ostalih Thomas Müller i Julian Draxler za koje tvrde kako su nevidljivi te poziva na uvođenje Marija Gomeza.

Hrvatska ga je impresionirala i tvrdi kako Hrvatska više ne spada među one koji su "dark horse" ovog Prvenstva već vrijedi više.

"Hrvatska ima svu onu lakoću koja u dosadašnjem dijelu Prvenstva nedostaje Njemačkoj. Hrvati izgledaju vrlo snažno sa svjetskim klasama Ivanom Rakitićem i Lukom Modrićem u srcu veznog reda. Posebno mi je drago zbog Ivana koji mi je bio suigrač u Schalkeu. Telefonski smo razgovarali uoči Svjetskog prvenstva i zvučao je vrlo samouvjereno i čini se da je imao razloga za to. Jedna od tajni hrvatskog uspjeha su igrači jakog karaktera poput Dejana Lovrena, Marija Mandžukića i Ante Rebića. Što se mene tiče, Hrvatska više nije samo 'dark horse' Svjetskog prvenstva", piše Kuranyi.

Inače Kuranyi je u igračkoj mirovini zadnje dvije godine, a karijeru je zaključio u dresu Hoffenheima.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!