Nogomet

Van Marwijk: "Peruanci su nam samo dvaput zapucali na gol, bili smo puno bolji"

Mihaela Bradovski • utorak, 26.06.2018.
Van Marwijk: "Peruanci su nam samo dvaput zapucali na gol, bili smo puno bolji"
Foto: EPA

Izbornik Australije Bert van Marwijk nakon poraza od Perua smatrao je kako je njegova reprezentacija nepravedno poražena i da je bila puno bolja od protivnika...

Peru napušta Rusiju s pobjedom i dobrim dojmom u konačnici iako je mogao imati i puno bolji bodovni učinak. Prema viđenom u prva dva kola, nije zaslužio u zadnje kolo ući bez bodova, a posebno može žaliti za propuštenom prilikom u prvom kolu protiv Danske.

U trećem kolu uspio je svladati Australiju s 2:0 i tako spriječiti Australce u pohodu na osminu finala. Naime Australiji je trebala pobjeda uz pomoć Francuske koja je trebala svladati Dansku. U konačnici nijedan od ta dva uvjeta nije ispunjen.

"Mislim da smo igrali puno bolje od protivnika. Dva puta su sretno zapucali na gol, a prvi gol postigli su iz zaleđa. Mi smo imali puno više prilika, ali imamo problema s postizanjem pogodaka na ovoj razini. Igrali smo dobro, napravili sve, stvorili puno prilika, jedino ne možemo zabiti. U prvom poluvremenu bili smo puno bolji, dobro sam pogledao snimku i jasno je da je Peru zabio iz zaleđa. Izvedbom sam zadovoljan, ali ne i realizacijom", istaknuo je Van Marwijk.

Njegova reprezentacija od Svjetskog prvenstva oprašta se sa samo jednim osvojenim bodom i dva postignuta pogotka, oba iz kaznenih udaraca koje je realizirao Mile Jedinak.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!