Nogomet

Hareide: "Zadovoljni smo s 0:0 jer naš primarni cilj je bio prolazak skupine"

Marjan Kreševac • utorak, 26.06.2018.
Hareide: "Zadovoljni smo s 0:0 jer naš primarni cilj je bio prolazak skupine"
Foto: EPA

Reprezentacija Danske u Sočiju je protiv Francuske odigrala bez pogodaka i tako se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva kao druga u skupini C i "osvojila" vjerojatni dvoboj s Hrvatskom...

Danska i Francuska odigrale su prvu utakmicu bez pogodaka na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i zahvaljujući podjeli bodova obje reprezentacije izborile su plasman u osminu finala. Kako i sam rezultat govori nije to bila utakmica koja ostavlja bez daha, naprotiv, u prvom dijelu bila je to uspavanka, a malo živosti vidjeli smo tek u posljednjih 15-tak minuta.

Prije utakmice izbornik Danske Age Hareide tražio je više kompaktnosti i proračunate igre posebno u fazi predaje lopte. Upravo to je i dobio od svojih nogometaša i s obzirom na rezultat vjerojatno malo utišao kritičare i podigao samopouzdanje igračima pred ogled osmine finala. Hareide je nakon susreta bio zadovoljan jer ostvario je primarni rezultat: "Zadovoljni smo s 0:0, naš osnovni cilj bio je prolazak skupine koja je po mom mišljenju najteža na prvenstvu".

Nije Hareide imao nikakve namjere juriti pobjedu svjestan činjenice da s druge strane stoji jedna od najboljih svjetskih reprezentacija: "Trebali smo samo bod, a igrali smo protiv momčadi koja ima najbolji protunapad na svijetu. S obzirom na tu činjenicu bili bismo izrazito glupi da smo izašli na teren i napali ih od prve minute".

Nogomet se više ne igra zbog ljepote već isključivo zbog rezultata: "Peru, momčad koja je na kraju završila s tri boda i nije se plasirala dalje igrala je vjerojatno najljepši nogomet, ali nogomet je igra koja se neprestano razvija i momčadi moraju imati sposobnost prilagoditi se na različite stilove igranja ako žele polučiti rezultat".

Nakon svega izbornik Danske zahvalio se igračima koji su iznijeli najveći teret plasmana u sljedeći krug: "Bila je ovo dobra partija mojih igrača, bili su nevjerojatno disciplinirani i žrtvovali su sve što imaju kako bi nas odveli dalje. Za momčad u cjelini ovo je izvrstan rezultat". Nadamo se da nakon osmine finala Hareide neće imati razloga za hvalospjeve i da će Dalić biti taj koji će sipati komplimente svojim nogometašima.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.Danska
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!