Nogomet

Ibrahimović o Švedskoj: "Osjećam da mogu igrati bolje od njih"

Dario Dodić • srijeda, 27.06.2018.
Ibrahimović o Švedskoj: "Osjećam da mogu igrati bolje od njih"
Foto: EPA

Zlatan Ibrahimović na ovom je Svjetskom prvenstvu u ulozi promatrača. Upitan kako se osjeća kao bivši kapetan Švedske Ibra je odgovorio u svom stilu...

Nakon dvadesetak godina igranja za švedsku nacionalnu vrstu, Zlatan Ibrahimović nije završio na popisu izbornika za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. S obzirom na to u kakvoj se situaciji Šveđani nalaze, vjerojatno im ne bi smetao golgeterski talent bivšeg kapetana.

Ibrahimović je u ulozi promatrača, a o Svjetskom prvenstvu i drugim temama progovorio je u ekskluzivnom razgovoru za ESPN. Upitan je li mu teško gledati Švedsku u ulozi navijača, Ibra je rekao:

"Ne. Na početku, gledajući prve utakmice, bilo je drugačije, jer sam osjećao da mogu igrati puno bolje od njih, očito. I dalje to mislim. Ali dođe vrijeme kada jednostavno kažete neka igraju, neka uživaju, jer tamo odakle sam došao, nisam bio dobrodošao."

Pomirio se s time da je njegovo vrijeme u reprezentaciji gotovo: "Bio sam drugačiji. Došao sam iz drugačije sredine. Prebrodio sam sve to i postao kapetan moje nacionalne vrste. Mislim, ne može veće od toga", zaključio je osebujni Ibra.

U dresu L.A. Galaxyja Ibrahimović još jednom dokazuje da njegovo vrijeme nije prošlo, u 11 utakmica postigao je sedam golova, a svi se i dalje sjećaju njegovog debija: "Bilo je fenomenalno jer je i uvertira bila fenomenalna. Galaxy je jedino od mene tražio da budem spreman 31. ožujka jer smo tad igrali protiv LAFC-a. Poručili su mi da se pripremim za tu utakmicu i budem u Los Angelesu. Rekao sam im 'ne brinite, ovo je moj posao. Samo mi napravite vizu kako bih mogao doći.' Sve je bilo spremno. Došao sam ovdje. Trenirao 20 minuta. Nisam poznavao nikoga. Sljedeći dan izabran sam za utakmicu. Trener me pitao 'jesi li siguran da možeš igrati?' Odgovorio sam 'Dajte mi nešto minuta, pokazat ću vam.' Gubili smo 1:0 i pomislio sam kako nema problema, možemo mi to stići. Na 2:0 rekao sam igraču s moje lijeve strane kako nisam siguran je li Zlatan dovoljan za ovo. Nakon 3:0 rekao sam mu 'Čuj, bit će ovo duga sezona.' I onda sam čuo navijače kako skandiraju 'Želimo Zlatana'. OK, hoće li me staviti u igri ili će me odmoriti? Nisam ništa znao. Počeo sam se zagrijavati. Smanjili smo na 3:1. OK, sad je moj red. Ušao sam unutra i onda se dogodila čarolija. Tražili su Zlatana, dao sam im ga", prepričao je s osmijehom na licu Ibra.

Švedska od 16 sati igra biti ili ne biti utakmicu protiv Meksika. Trenutno se nalazi na trećem mjestu s tri boda, kao i Njemačka koja igra protiv Južne Koreje.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!