Rukomet

U napetoj završnici Hrvatska svladala Sloveniju i izborila polufinale Mediteranskih igara

Jan Šneler • srijeda, 27.06.2018.
U napetoj završnici Hrvatska svladala Sloveniju i izborila polufinale Mediteranskih igara
Foto: FaH

Četvrtfinalni susret Hrvatske i Slovenije u četvrtfinalu rukometnog tunira na Mediteranskim igrama nije ponudio previše golova, ali drame nije nedostajalo...

Iako se očekivalo da će hrvatska rukometna reprezentacija lakše stići do pobjede, Slovenija se postavila kao iznimno tvrd orah. U dvoboju momčadi koje su došle na Mediteranske igre u Tarragonu u prilično šarenom sastavu, spretnija je bila Hrvatska.

Prvo poluvrijeme su igru dirigirali Slovenci, premda je Hrvatska otišla na odmor s minimalnom prednosti. Neuobičajeno malo pogodaka bilo je postignuto u prvom dijelu, svega 17 te se očekivalo kako će u nastavku susreta momčadi pružiti bolju igru.

To se ipak nije dogodilo, nego je štoviše u drugom dijelu postignuto čak i manje pogodaka. Održavala je Hrvatska minimalnu prednost te ju sačuvala do samoga kraja i slavila s prilično slabih 17:16.

Najbolji su u hrvatskoj momčadi bili Marin Šipić i Josip Božić Pavletić s tri pogotka, dok su Lovro Jotić, Ivan Sršen i Bruno Butorac postigli po dva. Prilično slabo odigrali su Jakov Vranković i Halil Jaganjac koji su kombinirano šutirali 2/9.

Što se tiče Slovenije, Gal Marguč je zabio pet pogodaka, dok je Tilen Kodrin dodao tri.

U polufinalnom susretu, Hrvatska će igrati protiv boljeg iz ogleda Turske i Portugala. Bez obzira na to što nije u najjačem sastavu, Hrvatska bi trebala proći u finale gdje bi ju po najrealnijim procjenama trebala čekati Španjolska.

Mediteranske igre, rukomet (m), četvrtfinale:
Hrvatska - Slovenija 17:16 (9:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10827.06.2018. u 21:00
    Španjolska dobila Srbiju 35:25
    narada108
  • krokodilkaca27.06.2018. u 14:54
    Hrvatska ce u polufinalu vjerojatno igrati sa Spanjolskom https://www.tarragona2018.cat/en/the-matches-draw-of-the-tarragona-2018-teams-competitions-is-complete/
    krokodilkaca