Nogomet

Lovre Kalinić: "Svi su se stavili u službu momčadi i drago mi je da smo se iskupili za poraz u Reykjaviku"

hns.family • srijeda, 27.06.2018.
Lovre Kalinić: "Svi su se stavili u službu momčadi i drago mi je da smo se iskupili za poraz u Reykjaviku"
Foto: FaH

Na hrvatskom je golu u susretu s Islanđanima u Rostovu stajao Lovre Kalinić te je dao značajan doprinos vrijednoj pobjedi 2:1. Pohvalio je hrvatski vratar sjajnu atmosferu u momčadi...

Zasluga cijele momčadi

"Znao sam da će biti mnogo islandskih ubačaja i nezgodno izvedenih autova, ali pokazali smo karakter koji nas krasi kroz cijeli turnir i zasluženo slavili. Pobjeda je zasluga cijele momčadi, zračimo kolektivnim duhom. Na treningu se radi vrhunski i ovakav rezultat nije neobičan. Svi su se stavili u službu momčadi, i drago mi je da smo se iskupili za poraz u Reykjaviku u jednoj ovako teškoj utakmici", rekao je jedan od junaka hrvatske pobjede nad Islandom, Lovre Kalinić.

Individualna priprema

"Uvijek se držim svojih priprema uoči utakmice i pokušavam pristupati svakoj utakmici zasebno. Veličina utakmice daje nogometašu dodatnu dozu koncentracije, ali neću se ja mijenjati zato što sam sada na Svjetskom prvenstvu".

Snaga Danske

"Danska ima svoje kvalitete, no uz pravi pristup - koji smo pokazali u ove tri utakmice - možemo se nadati prolasku i velikom rezultatu. Puni smo samopouzdanja, sada ćemo se dobro odmoriti i pripremiti. Dansku ne treba podcijeniti, pri čemu im je Eriksen zasigurno najpoznatiji igrač, no i drugi su kvalitetni - da nisu, ne bi dogurali u drugi krug. Ipak, nešto će se pitati i nas".

Hrvatski ciljevi

"Svima bi cilj bio doći sve do finala, no idemo korak po korak, tako moramo pristupiti Danskoj i prvo osigurati prolaz u četvrtfinale. Nama mnogo znači takav dvoboj, i vjerujem da će svi dati svoj maksimum, bez obzira tko istrči na teren".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!