Nogomet

Hummels: "Posljednju dobru utakmicu odigrali smo još u jesen 2017."

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.06.2018.
Hummels: "Posljednju dobru utakmicu odigrali smo još u jesen 2017."
Foto: EPA

Njemačka putuje kući i neće nastupati u nastavku Svjetskog prvenstva! Šokantan je to ishod i malo tko je to očekivao. Njemačka je poražena od Južne Koreje s 2:0 u posljednjem kolu i ostala bez osmine finala...

Nitko nije mogao pretpostaviti uoči SP-a da će Njemačka ostati bez osmine finala. Međutim nije igrala dobro, a svjestan je toga i Mats Hummels koji se i sam ispromašivao protiv Južne Koreje.

"Teško je pronaći riječi, vjerovali smo do samog kraja. Imali smo puno prilika, i ja sam puno toga promašio, ali Južna Koreja dobro se obranila. Posljednju dobru utakmicu odigrali smo još u jesen 2017. što je jako davno. U drugom poluvremenu rano smo postali nervozni i izgubili smo strukturu igre. Nismo imali mirnoće, pričali smo o tome kako će biti u nokaut fazi, a sada pričamo o nečem sasvim drugačijem."

Team manager njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff vjeruje kako će Joachim Löw ostati na klupi.

"Jako smo razočarani i vlada velika frustracija, na kraju nismo odigrali dovoljno dobro za prolaz. Moramo to prihvatiti. Nije vrijeme za neke detaljne analize, ali vjerujem da Jogi Löw ostaje na klupi", poručio je bivši napadač reprezentacije.

A bivši vratar reprezentacije Oliver Kahn poručio je kako je bilo očito da se igrači nisu uspjeli nositi s pritiskom i da ostaje misterija zašto se to dogodilo.

Inače, neposredno uoči početka susreta predsjednik Njemačkog nogometnog saveza poručio je kako će Joachim Löw ostati na klupi bez obzira na rezultat na ovom Svjetskom prvenstvu i zato mu je i ponuđen novi ugovor uoči SP-a. U Löwa vjeruju, a ovo razdoblje nazivaju prijelaznim između dvije generacije.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!