Nogomet

Lovren: "Definitivno smo favoriti protiv Danske, znamo kako igrati protiv Skandinavaca"

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.06.2018.
Lovren: "Definitivno smo favoriti protiv Danske, znamo kako igrati protiv Skandinavaca"
Foto: FaH

Hrvatska u osmini finala igra protiv Danske, a Dejan Lovren vrlo je samouvjeren te ne sumnja u prolaz u pobjedu hrvatske reprezentacije...

Lovren je dugo član reprezentacije, ali priznaje kako se dolaskom Zlatka Dalića za kormilo dosta toga promijenilo, igrači su vratili samopouzdanje i općenito atmosfera se popravila.

"Definitivno vidim razliku između ove reprezentacije i one koja je bila na Europskom prvenstvu 2016. godine. Osjećam da je sve potpuno drugačije. sve se nekako počelo mijenjati dolaskom novog izbornika i od početka imam dobar osjećaj. Na terenu i van njega osjeti se kako je sve drugačije, osjeti se veliko zajedništvo."

"Zlatko Dalić ima svoje ideje, donio nam je nešto novo. Rekao nam je da vjeruje u nas i mi smo počeli vjerovati. Atmosfera se potpuno promijenila i sjajno se osjećamo."

1998. godine Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj došla do polufinala i na kraju osvojila treće mjesto, a Lovren vjeruje kako u Rusiji može napraviti korak više.

"Možemo napraviti korak dalje, definitivno, ali treba nam i sreće."

Prva prepreka u nokaut fazi je Danska s kojom neće biti jednostavno, ali stoper Liverpoola vjeruje kako je Hrvatska favorit u ovom susretu.

"Definitivno smo favoriti protiv Danske koja je prošla kroz tešku skupinu, ali ne tako tešku kao što je bila naša. Bit će teško, ali već smo igrali protiv Švedske i Norveške koje su slične Danskoj. Te skandinavske reprezentacije imaju sličan stil igre i znamo kako igrati protiv njih."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!