Nogomet

Senegal protiv Kolumbije, direktan dvoboj za osminu finala

Jan Šneler • četvrtak, 28.06.2018.
Senegal protiv Kolumbije, direktan dvoboj za osminu finala
Foto: EPA

Odličan dvoboj očekuje nas u posljednjem kolu skupine H. U direktnom dvoboju za osminu finala susret će se Senegal i Kolumbija te premda nije pretjerano realno očekivati takav scenarij, postoji mogućnost i da obje momčadi prođu dalje...

Iako se tri momčadi bore za prolaz u osminu finala, zapravo svaka momčad odlučuje sama o sebi. Ovdje, barem u slučaju pobjede, neće biti važna gol razlika jer bilo koja od tri momčadi, ako pobijedi, ide sigurno u osminu finala. Kolumbija ima dvije opcije. Jedna je pobjeda, a druga remi i to samo u slučaju da Japan izgubi od Poljske. U bilo kojoj drugoj kombinaciji, Kolumbija ispada.

Što se tiče Senegala, njihova situacija je nešto povoljnija. Senegalci svakako prolaze dalje pobjedom i remijem, a postoji opcija i da s porazom odu u osminu finala. Tada im je samo bitno da Poljska porazi Japan s većom razlikom nego što su oni poraženi od Kolumbije. Ona najzanimljivija opcija (Pobjeda Poljske 1:0 i pobjeda Kolumbije 1:0), donijela bi gledanje disciplinskih mjera u kojima u ovom trenutku lošije stoji Senegal (5-3).

Kao što je slučaj i s drugom utakmicom skupine, kombinacije ipak treba pustiti sa strane i vidjeti kako će izgledati ovaj zanimljivi susret. Kolumbijci će morati ići na pobjedu. Iako smo već rekli da postoji i opcija remija, takav pristup bio bi ravan ludilu. Nakon velike pobjede protiv Poljske (3:0), Kolumbiji su narasla krila, optimizam se vratio i s nestrpljenjem iščekuju današnji susret.

"Došli smo u Rusiju po nešto više i svakako ne bi bilo dobro da ne prođemo u osminu finala. Eliminacija u grupnoj fazi nije nešto o čemu razmišljamo. Učinit ćemo sve da ostanemo u natjecanju, iznimno smo optimistični. Jasno je kako je ovo ključna utakmica i pobjeda bi nam osigurala prolazak dalje. Atmosfera u momčadi je sjajna i moramo biti pozitivni nakon utakmice protiv Poljske", rekao je izbornik Kolumbije Jose Pekerman.

Senegalci također neće ići na remi nego najavljuju pohod na sva tri boda. Izbornik Aliou Cisse otkrio je kako neće ništa mijenjati prije današnjeg dvoboja jer je svjestan kako momčad na sve njegove zamisli odgovara perfektno. Senegal doista igra dobar nogomet na ovom natjecanju i da nije bilo posrtanja u posljednjih desetak minuta protiv Japana, sada bi bili sigurno u drugom krugu.

"Naš način razmišljanja nije se promijenio, mi idemo utakmicu po utakmicu. Jedina opcija je ulazak u osminu finala, a to znači da moramo pobijediti Kolumbiju. Mislim da mi i Kolumbija imamo sličan način igre. Oni vole angažiranost, brzinu i zato sam uvjeren da će biti izrazito zanimljiva utakmica između momčadi koje obje mogu ući u drugi krug", rekao je senegalski izbornik.

Senegal i Kolumbija posljednji put su igrali prije četiri godine, netom prije Svjetskog prvenstva u Brazilu. U Buenos Airesu, Kolumbija i Senegal odigrali su neriješenih 2:2. U slučaju poraza Japana, nema dvojbe kako bi obje momčadi potpisale taj isti rezultat. Sigurno je kako će se u Samari, gdje se igra ovaj dvoboj, osluškivati rezultat iz Volgograda, a da sve prođe u najboljem redu pobrinut će se jedan od favorita za suđenje finala Svjetskog prvenstva i ponajbolji svjetski sudac, Milorad Mažić iz Srbije.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!