Ostali sportovi

Hrvatska blizu velikog iznenađenja protiv Austrije

Sportnet • četvrtak, 28.06.2018.
Hrvatska blizu velikog iznenađenja protiv Austrije

Hrvatski hokejaši na travi, 41. na svjetskoj ljestvici, u svom drugom nastupu na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju bilo su vrlo blizu remija s favoriziranim Austrijancima, igračima 19. reprezentacije svijeta...

Na zagrebačkom turniru Hockey Series Open, Hrvatska je od Austrije poražena s 3:2 (2:0). Gosti su na početku drugog poluvremena vodili s 3:0 dvama pogocima Michaela Körpera i jednog Roberta Belea, a nakon toga hrvatski igrači, koje vodi Nizozemac Norbert Nederlof, prestaju igrati u grču i pogocima Lucasa Bachmanna i Josipa Krleže u 38. i 41. minuti, dolaze do pogotka zaostatka.

U posljednjih 19 minuta utakmice hrvatski reprezentativci igrali su bolje od Austrijanaca, koji u posljednjoj minuti susreta s nekoliko odličnih obrambenih reakcija zadržavaju prednost, ne dopustivši da se dogodi iznenađenje koje bi odjeknulo u svijetu hokeja.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra protiv Slovačke i ta će utakmica odlučivati tko će se uz Austriju plasirati u drugi krug kvalifikacija za OI.

Raspored (Sportski park Mladost)
četvrtak:
Švicarska – Wales (19:30)

petak:
Švicarska – Austrija (17:30)
HRVATSKA – Slovačka (19:30)

subota:
Austrija – Slovačka (17:30)
HRVATSKA – Wales (19:30)

FOTO: Dario Vuksanović, HHS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!