Nogomet

Kolo za zaborav, sada kreće ono pravo

Sportnet • petak, 29.06.2018.
Kolo za zaborav, sada kreće ono pravo

Utakmice trećeg kola skupina Svjetskog prvenstva nisu usrećile većinu igrača Sportnet Managera by Samsung, izbornici su šarali sa sastavima, a imali smo i neke neočekivane junake. Sve je to iza nas, sada kreće ono pravo...

Ima li išta gore od trećeg kola u skupinama? Polovica odmara, polovica je ispala i igra bez pritiska, a treća polovica je pod pritiskom rezultata. I kako sastaviti momčad za to kad imaš tri polovice? Nije bilo jednostavno, jer junaci iz prvog i drugog kola nisu imali značajnije uloge u trećem kolu, što je, pak, značajno utjecalo i na rezultate.

Znate li koji je igrač bio najisplativija investicija u trećem kolu Sportnet Managera by Samsung? Branič Južne Koreje Young-Gwon Kim. Za 3,5 milijuna eura donio vam je čak 11 bodova. U prva dva kola skupio je - tri boda. 11 bodova svojim su vlasnicima donijeli i Jan Bednarek, Ludwig Augustinsson, Yerry Mina i Thiago Silva. Ipak, trojici prvoplasiranih u trećem kolu jedan je igrač donio pravo bogatstvo - sva trojica su u momčadi imala veznjaka Tunisa, Wahbija Khazrija i tako osvojila po deset bodova.

Junak hrvatske pobjede nad Islandom, Milan Badelj, također je donio svojim gazdama deset bodova. Ivan Perišić tržio je sedam bodova, ali to je sve iza nas.

Više nema kalkulacija, više nema malih utakmica, nema odmaranja, sad kreće ono pravo, jeste li spremni za četiri kola naboja, adrenalina i uživancije?

Dvije važne stvari moramo napomenuti pred četvrto kolo Sportnet Managera by Samsung, odnosno pred početak utakmica osmine finala Svjetskog prvenstva - odlučili smo kako su sve momčadi ispravne (unutar osnovnih pravila Igre), čak i one koje imaju u sastavima igrače koji su ispali sa SP-a. Takvim je vlasnicima momčadi ionako najveća kazna što će za te igrače dobiti nula bodova, još stignete izvršiti promjene. Druga bitna stvar - kako bismo vam olakšali selekciju, iz izbornika dostupnih igrača izbacili smo sve one koji više nisu na Svjetskom prvenstvu.

Nemate puno vremena, prve utakmice osmine finala igraju se u subotu.

Inače, pobjednik trećeg kola momčad je naziva Madnessa institucija ili u našem slobodnom prijevodu: Luda kuća, sa 77 bodova. Drugi je teve sa 70 bodova, treća je momčad Invincible iako je očito kako je vincible, barem u ovom kolu.

Gledajući ukupni poredak nakon tri kola, momčad Invincible je zaista nepobjediva, vodi s 217 bodova. Drugi su Panjevi, iako u toj momčadi igraju isključivo igrači koji nisu panjevi. Panjevi imaju 208 bodova, treći su Vatreni labudovi s 203 boda, koliko ima i četvrtoplasirana Crvena Moruzgva.

Rok za slaganje momčadi za četvrto kolo Sportnet Managera by Samsung je sutra (subota, 30. lipnja) u 15:59, nemate još puno vremena. I ne zaboravite za što se borite, pobjednik Sportnet Managera by Samsung osvaja Samsungov 55" UHD 4K Smart TV NU7400 Serija 7 (UE55NU7402UXXH)!

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!