Nogomet

Danci već imaju određene izvođače penala: "Oni su spremni"

Branimir Korać • petak, 29.06.2018.
Danci već imaju određene izvođače penala: "Oni su spremni"
Foto: FaH

Danski izbornik Age Hareide ništa ne prepušta slučaju i već je odredio i igrače koji će izvoditi jedanaesterce ukoliko do njih u osmini finala uistinu i dođe...

Age Hareide očekuje tvrdu i neizvjesnu utakmicu protiv Hrvatske te ne odbacuje mogućnost da bi taj susret mogao otići sve do odluke s 11 metara. Norvežanin na klupi Danske priznao je kako ne prepušta stvari slučaju te je već odredio i igrače koji bi trebali izvoditi jedanaesterce.

"Imam igrače koji će pucati jedanaesterce, ali ne želim otkriti imena. Oni su spremni. Moguće je da će tijekom susreta biti promjena igrača pa je tako moguće da netko od njih neće biti na terenu, ali i to smo predvidjeli", tvrdi Hareide.

Iako zna koji bi igrači trebali izvoditi jedanaesterce, Hareide tvrdi kako ih nisu uopće vježbali na treninzima.

"Ne, nećemo ih trenirati, čak i ja mogu zabiti penal na treningu. Sasvim druga stvar je pucati ih tijekom susreta pod pritiskom stoga o tome niti ne razmišljam. Više razmišljam o tome koji su psihički dovoljno čvrsti i sigurni u sebe. Najvažniji su mi u tom slučaju sigurnost i mentalna pripremljenost."

Danski mediji ne sumnjaju kako je prvo ime na popisu Christian Eriksen te sugeriraju kako bi među pucačima trebali biti i Simon Kjaer i Thomas Delaney koji je priznao da je spreman: "Nikada ranije nisam pucao penale, ali spreman sam!

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.Danska
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu30.06.2018. u 00:17
    I sve nam je jasno kako ce oni igrati. Joj, bice to mucno!
    vjesu