Ostali sportovi

Pobjeda za kraj: Odbojkaši osvojili peto mjesto na Mediteranskim igrama

Jan Šneler • subota, 30.06.2018.
Pobjeda za kraj: Odbojkaši osvojili peto mjesto na Mediteranskim igrama

Pobjedom protiv Tunisa, hrvatski odbojkaši zaključili su natjecanje na Mediteranskim igrama te završili na petom mjestu...

Nakon glatkog poraza od Italije (3:0), hrvatski odbojkaši uspješno su svladali Tursku u doigravanju te danas zaključili natjecanje pobjedom protiv Tunisa u ogledu za peto mjesto.

Hrvatska je ušla kao favorit protiv Tunisa, iako prvi set to nije dao naslutiti. Izmjenjivala su se vodstva, Hrvatska je imala priliku finiširati set, no Tunis se vraćao. Konačno, rezultatom 28:26, Hrvatska je povela. U drugom setu, slično kao i u ranijim mečevima, Hrvatska je odigrala slabije i dozvolila Tunisu da izjednači.

Ipak, hrvatski odbojkaši su se smirili i bez većih problema osvojili naredna dva seta. Iako ovaj rezultat nije sjajan, dobra je podloga za ono što slijedi muškoj reprezentaciji. To su kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Hrvatska je u skupini s Albanijom, Austrijom i Portugalom i objektivno je za očekivati da se Hrvatska može s Portugalom boriti za prvo mjesto. Nakon osvajanja Srebrne lige, kvalifikacije za Europsko prvenstvo svakako su prioritet.

Mediteranske igre, odbojka (m), utakmica za 5. mjesto:
Hrvatska - Tunis 3:1 (28-26, 21-25, 25-22, 25-23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!