Nogomet

Modrić: "Očekujem da u ovom trenutku možemo prijeći prepreku na kojoj padamo od 2008."

Petar Jenjić • subota, 30.06.2018.
Modrić: "Očekujem da u ovom trenutku možemo prijeći prepreku na kojoj padamo od 2008."
Foto: FaH

Utakmicu protiv Danske najavio je i kapetan Hrvatske Luka Modrić koji podsjeća kako je napokon došlo vrijeme da se nadvlada prepreka na kojoj se pada još od 2008. godine i poraza od Turske...

Još od 1998. godine Hrvatska nije pobijedila u utakmici knock-out faze jednog velikog natjecanja, a najbolju priliku imala je prije deset godina. Kapetan Luka Modrić istaknuo je kako je vrijeme da ova generacija to nadvlada.

"Ovo je sigurno vrlo bitna i važna utakmica. Odigrali smo fenomenalno u skupini, možemo biti ponosni, ali to trebamo zaboraviti i sve prenijeti na sutrašnju utakmicu. Veliki je ispit pred nama i vjerujem da je vrijeme da ova generacija pređe prepreku na kojoj smo padali od 2008. godine. Očekujem da u ovom trenutku to možemo i napraviti. Svi smo kompaktni, dišemo kao jedno, ako to bude slučaj, nadam da ćemo uspjeti prebroditi prvu prepreku do sljedećeg cilja", kazao je hrvatski kapetan.

Modrić se posebno osvrnuo na najboljeg igrača Danske Christiana Eriksena, za kojeg ima samo riječi hvale.

"On je izvrstan, svjetska klasa, imao je fenomenalnu sezonu u Tottenhamu, njihov je najbolji i najvažniji igrač. Pojedinac teško može nešto napraviti i mislim da će utakmicu odlučiti tko će igrati kao momčad. Pojedinac može usmjeriti susret, ali bitno je kako ćemo se ponašati kao ekipa. Niz bez poraza dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Poštujemo ih, ali imamo i samopouzdanje da ćemo nastaviti ritmom kao u skupini i prema cilju", zaključio je Modrić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!