Nogomet

Deschamps: "Jako sam ponosan na svoju momčad i uspjeh koji smo ostvarili"

Jan Šneler • subota, 30.06.2018.
Deschamps: "Jako sam ponosan na svoju momčad i uspjeh koji smo ostvarili"
Foto: EPA

Nakon fantastičnog susreta punog pogodaka, preokreta i svega što nogometna utakmica sadržava, na konferenciji za novinare svoje zadovoljstvo nije skrivao izbornik Francuske, Didier Deschamps...

Iako nakon gotovo sat vremena minuta igre rezultat nije bio povoljan za Francusku, u svega petnaestak minuta momčad koju vodi Didier Deschamps napravila je nevjerojatan preokret i povela s 4:2. U tim trenucima Francuska je izgledala najbolje na ovom Prvenstvu, puno bolje nego u sva tri dosadašnja susreta.

Svjestan je toga i francuski izbornik koji ne skriva kako je u igri njegove momčadi bilo i grešaka. Uz sjajnu kontru i odličnu realizaciju, Francuska je pružila možda previše prostora Argentini i svjesno se odlučila na manji posjed lopte. Deschamps to opravdava činjenicom da je Argentina posjedom bila sterilna, a u obrani teško branila njihove kontre i polukontre.

"Trener sam zato što volim doživjeti ovakve situacije. Nije bilo lako jer smo vodili, pa smo gubili, no borili smo se i konačno izborili pobjedu. S obzirom na to da sam ja najodgovorniji kada ne ide, jako sam ponosan na svoju momčad i ono što smo uspjeli. Opcija koju je Sampaoli izabrao malo je drugačija od onih koje je Argentina birala u grupnoj fazi. Messi je imao više prostora. Mi smo trebali učiniti da ne dobiva loptu i ono što se češće događalo, da ga udvojimo kada prima loptu i tako neutraliziramo njegov učinak", rekao je Deschamps.

Francuski izbornik više je puta ponovio kako je iznimno ponosan na svoju momčad, posebice zbog činjenice kako su mladi igrači odlično reagirali. Deschamps konstantno ističe da su mladi igrači okosnica ove momčadi te zbog toga ponekad treba istrpjeti njihove greške i neiskustvo.

"Puno sam naučio o momčadi. Odradili smo odličnu utakmicu, iako smo imali nekoliko grešaka. Moji igrači nemaju puno iskustva na Svjetskom prvenstvu, ali imaju kvalitete. Treba samo biti strpljiv", dodao je Deschamps.

Jedan od tih sjajnih mladića je i Kylian Mbappé, igrač utakmice koji je postigao dva pogotka na današnjem susretu i na kojem je skrivljen jedanaesterac koji je pretvorio u pogodak Antoine Griezmann. Mbappé je inače tek drugi tinejdžer u povijesti Svjetskih prvenstava koji je postigao dva pogotka u nokaut fazi. Prvi je bio jasno Pelé.

"Naravno, kao što sam rekao, na Svjetskom prvenstvu imate priliku pokazati što možete. Ne postoji bolje mjesto za to od Svjetskog prvenstva. Jako sam sretan i ponosan što sam tek drugi tinejdžer, nakon Pelea, koji je zabio dva pogotka u nokaut fazi. Ipak, Pele je u drugoj kategoriji, no ja sam sretan što sam u tom društvu", rekao je 19-godišnji napadač Francuske.

Inače, Mbappé je rođen 20. prosinca 1998. godine, nešto više od pet mjeseci nakon što je njegov sadašnji trener, a tadašnji kapetan Francuske, podignuo trofej pobjednika Svjetskog prvenstva.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis30.06.2018. u 19:55
    ako je tinejdžer, i rođen je u prosincu 1998. godine, onda nije 20-godišnjak, nego 19-godišnjak.
    cameosis