Nogomet

Santos: "U nogometu nema moralnih pobjednika, odmah bih prihvatio da smo igrali loše, a upisali pobjedu"

Branimir Korać • subota, 30.06.2018.
Santos: "U nogometu nema moralnih pobjednika, odmah bih prihvatio da smo igrali loše, a upisali pobjedu"
Foto: EPA

I druga utakmica osmine finala bila je vrlo uzbudljiva, a završena je pobjedom Urugvaja protiv Portugala 2:1. Urugvajci su slavili golovima Cavanija, a izbornik Portugala Fernando Santos mogao je samo čestitati Urugvajcima.

Zanimljiv podatak. Prvoplasirani (Njemačka), drugoplasirani (Argentina), trećeplasirani (Nizozemska) s prošlog SP-a nisu više u borbi za naslov. Njima se pridružio prvoplasirani s prošlog Europskog prvenstva Portugal, Njemačka i Wales koji su u Francuskoj ispali u polufinalu ne mogu do borbe za naslov prvaka svijeta, ostala je još jedino drugoplasirana Francuska.

Tvorac portugalskog čuda u Francuskoj Fernando Santos nakon poraza 2:1 od Urugvaja mogao je samo čestitati Urugvajcima na prolazu dalje, no smatra kako je Portugal unatoč porazu odigrao dobro.

"Čestitke Urugvaju na zasluženom prolasku, naravno, mi smo jako tužni jer nismo na njegovom mjestu. Znamo da su trgovi u Portugalu bili puni i da su navijači bili uz nas i žao mi je što nismo uspjeli. Osjetili smo ovdje njihovu prisutnost i u svlačionici su svi jako tužni. U nogometu nema moralnih pobjednika, odmah bih prihvatio da smo igrali loše, a upisali pobjedu, ali osjećam da smo u drugom poluvremenu igrali vrlo dobro, dali smo sve od sebe i odigrali dobru utakmicu. Na žalost nismo uspjeli i sve čestitke Urugvaju na prolazu."

Na sljedećem Svjetskom prvenstvu Cristiano Ronaldo imat će 37 godina i ne čude priče kako mu je ovo bila vjerojatno posljednja prava prilika da osvoji naslov svjetskog prvaka. Santos ne vjeruje kako će se Ronaldo sada oprostiti od reprezentacije i vidi puno motiva u njemu.

"Cristiano može dati još jako puno. Već od rujna očekuje nas važan turnir, Liga nacija, a vjerujemo kako će Cristiano i dalje biti tu i pomoći našim mlađim igračima u rastu."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!