Tenis

Nadal: "Osjećam se dobro, Wimbledon je poseban turnir i uvijek sam volio biti ovdje"

Petar Jenjić • nedjelja, 01.07.2018.
Nadal: "Osjećam se dobro, Wimbledon je poseban turnir i uvijek sam volio biti ovdje"
Foto: EPA

Rafael Nadal najavio je dolazak na svoj 13. Wimbledon, a iako nije igrao ove sezone na travi, ističe kako je All-England Club posebno mjesto za njega...

Dvostruki wimbledonski pobjednik Rafael Nadal nije igrao na travnatoj podlozi uoči najvećeg travnatog turnira u sezoni, ali i dalje ima očekivanja od ovog.

"Očekivanja su uvijek velika, nisam ovdje došao samo igrati turnir, ovdje sam da ostvarim dobar rezultat", kazao je Nadal za ATP stranicu.

Manji broj mečeva prije samog Wimbledona pomogao je Nadalu u prijašnjim godinama. U vrijeme kada je igrao pet puta finale, čak četiri puta je prije samog turnira igrao samo tri meča.

"Čak i s tri meča ovdje dođete i ne znate što očekivati. Ovo je mjesto gdje trebate pronaći samopouzdanje tijekom turnira i tijekom treninga. Kada sam stigao na Roland Garros znao sam, više ili manje, igram li dobro ili ne. Znam kakve su mi šanse. Na US Openu su manje, ali bolje nego ovdje."

Unatoč ovim riječima, Nadal ima samopouzdanja uoči svog 13. Wimbledona. Ove sezone ima omjer 30-2 osvojivši četiri turnira.

"Osjećam se dobro, ovo je poseban turnir, uvijek sam volio biti ovdje. Nije bilo dobro što nisam igrao u Queensu, žao mi je što nisam tamo bio, ali s druge strane nisam igrao jer sam igrao jako puno mečeva na zemlji. Nemam više 20 godina i sada morate donositi drugačije odluke. Tijelo treba više odmora i vremena za prilagodbu na travu. To sam i učinio", zaključio je Nadal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!