SP 2018., završnica, Osmina finala, 01.07.2018, 20:00 h, Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod Arena
Suci: Nestor Pitana (Argentina), Hernan Maidana (Argentina), Juan Pablo Belatti (Argentina)
Hrvatska
Hrvatska
Mario Mandžukić 4'
3:2(1:1, 1:1, 1:1 pp, 3:2 pen) Danska
Mathias Jorgensen 1'
Danska

Sveti Danijel Subašić odveo Hrvatsku u četvrtfinale!

Dario Dodić • nedjelja, 01.07.2018.
Sveti Danijel Subašić odveo Hrvatsku u četvrtfinale!
Foto: FaH

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! Nije moglo teže, nije moglo stresnije, u lutriji jedanaesteraca Hrvatska je imala veličanstvenog Danijela Subašića...

Danska
Hrvatska
Danska
3
(do 81')
4
(do 97')
17
(do 108')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić
1
Kasper Schmeichel
4
Simon Kjaer
5
Jonas Knudsen
6
Andreas Christensen
(do 46')
8
Thomas Delaney
(do 98')
10
Christian Eriksen
11
Martin Braithwaite
(do 106')
13
Mathias Jorgensen
14
Henrik Dalsgaard
20
Yussuf Poulsen
21
Andreas Cornelius
(do 66')
Pričuvni igrači
19
Lasse Schöne
46'
9
Nicolai Jorgensen
66'
2
Michael Krohn-Dehli
98'
23
Pione Sisto
106'
Trener
Age Hareide

Suze radosnice na licima su hrvatskih igrača. Hrvatska je imala sreće i nakon 120 mučnih minuta u prokletstvu jedanaesteraca prekinula jedno veliko prokletstvo. Je li moguće da je Hrvatska ovo dobila? Teško je vjerovati, jer Hrvati su ovakve utakmice uvijek kao od šale gubili, danas se nije pitalo božicu Fortunu, presudio je sveti Danijel Subašić.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Malo je reći da Hrvatska nije impresionirala. Iako smo slovili za favorite nešto se ipak pitalo i Dance. Danci su odgovorili pametno, pametnije od Hrvatske. I ako ćemo pošteno, bili su bliže pobjedi. Ta okrugla lopta ovaj je put bila na strani Hrvata. Hvala joj!

Stresno i mučno bilo je gledati dvoboj Hrvatske i Danske. Nije Hrvatska dobro izgledala, vezni red koji je morao dominirati u dobroj je mjeri bio nevidljiv. I dok se Luka Modrić dosta trošio prema naprijed, nedostajao je pravi Ivan Rakitić.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

Danci su, pak, bili ubojiti iz prekida. I kad su nakon manje od minute zabili za vodstvo, hrvatska su srca preskočila poneki otkucaj. Mathias Jorgensen je u gužvi dobio loptu i kroz šumu hrvatskih nogu iznenadio Subu. No, ova Hrvatska je nekako drugačija. Ova Hrvatska ekspresno se vraća.

Ante Rebić, koji 120 minuta nije stao, gura za Vrsaljka, ovaj šalje oštru loptu u sredinu, sretno se od Danca odbija na Mandžukića, koji je snalažljivo posprema u mrežu za 1:1.

Tri minute i 37 sekundi - dva gola. Nikad nisu brže obje momčadi postigle pogodak u povijesti svjetskih prvenstava.

Slika 3 od 3.
Foto: FaH

I umjesto da Hrvatska kontrolira igru i posjed, da ne dozvoljava prekide Dancima, gledali smo otprilike 120 minuta u kojima se Hrvatska mučila. Prijetili su Danci, obranio Subašić, prijetio je Lovren glavom, ali neprecizno.

Nije još bilo straha jer Hrvatska ionako igra bolje u drugim poluvremenima. Ali ne i danas. Danas su Danci ulaskom Schönea podigli kvalitetu u vezi i igrali hrvatsku igru bolje od Hrvatske.

Slika 4 od 4.
Foto: FaH

Dvadesetak minuta prije kraja Dalić reagira i u igru šalje Kovačića, a ubrzo je ušao i Pivarić umjesto Strinića. I upravo je Pivarić bio među boljim Hrvatima, ali nije bilo previše šansi za gol.

Produžeci.

Hrvati i produžeci? Zar je to ikad dobro završilo? Kad je Schöne izvrtio Kovačića zastao je dah, ali nije zabio. Slično je i Sisto završio, na sreću po Hrvatsku.

Slika 5 od 5.
Foto: FaH

114. je minuta morala biti naša. Modrić je krasnom loptom uposlio Rebića, prošao je Schmeichela, krenuo se spremiti loptu u mrežu kad ga je junak Danske s početka priče srušio. Jedanaesterac. Luka prilazi lopti. Sad je lako biti pametan, ali bilo bi možda bolje da je Kramarić, svježi Krama, opalio. Slab je to udarac bio Luke, čita ga Kasper i hrvatske su suze potekle od tuge.

Penali. Penali i Hrvatska? Zar išta treba očekivati nakon takve završnice? Okrenulo se sve na stranu Hrvatske, okrenulo unatoč vrlo lošoj igri.

Eriksen - Suba brani!

Badelj - Kasper brani!

Pa nemamo šanse, zar ne?

Kjaer pogađa rašlje, gotovo je, zar ne?

Kramarić je siguran, pogađa i vraća stvari na početak.

Zabija Krohn-Dehli, zabija i Luka, hvala ti Bože.

I taj Schöne, koji nas je mučio toliko, stiže do lopte, ali brani Suba!

Slika 6 od 6.
Foto: FaH

Ma nema nas svijet, pobjeda je naša. Nije još gotovo, Pivariću sjajno brani Kasper, ali tu je Suba. Brani Nicolaiju Jorgensenu, a smireni Raketa pogađa za ekstazu i prolazak u četvrtfinale. Nikada u povijesti svjetskih prvenstava nisu golmani obranili pet penala u nokaut-fazi. Srećom po Hrvatsku, Subi se pišu tri. Za Hrvatsku i Hrvoja. Samo su on i Ricardo to napravili u povijesti svjetskih prvenstava!

Sreću ste iskoristili, sad na kvalitetu isprašite Ruse i hvatajte povijest!

SP 2018., završnica

osmina finala

Francuska4:3Argentina
Urugvaj2:1Portugal
Španjolska3:4 **Rusija
Hrvatska3:2 **Danska
Brazil2:0Meksiko
Belgija3:2Japan
Švedska1:0Švicarska
Kolumbija3:4 **Engleska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy02.07.2018. u 07:52
    Santo subito :)
    danchy
  • BrziBoki02.07.2018. u 07:32
    To je veliko Zadarsko srce covik je tri penala skinio to samo majstori od golmana mogu Bravo Suba svaka cast idemo dalje zasluzujuci tebi.
    BrziBoki
  • shankly01.07.2018. u 23:28
    SADA ILI NIKADAA
    shankly