Nogomet

Hierro: "Imali smo veći posjed, više prilika, ali nismo bili efikasni. To je nogomet"

Jan Šneler • nedjelja, 01.07.2018.
Hierro: "Imali smo veći posjed, više prilika, ali nismo bili efikasni. To je nogomet"
Foto: EPA

Izbornik Španjolske, Fernando Hierro, nije skrivao razočarenje rezultatom protiv Rusije ističući kako je njegova momčad bila puno bolja...

U razgovoru prije susreta osmine finala protiv Rusije, izbornik Španjolske Fernando Hierro, rekao je kako rekordi postoje da se ruše. Mislio je na činjenicu kako Španjolska na velikim natjecanjima nikada nije pobijedila domaćina. Ispostavilo se kako će Španjolci još morati čekati da promijene taj crni niz.

U današnjem susretu, Španjolska je bila bolja u svakom segmentu igre od Rusije i teško je reći da je Rusija zasluženo došla do pobjede. S tim se slaže i Hierro. On je istaknuo kako svojim igračima ne može ništa zamjeriti.

"Osjećam se kao i svi Španjolci večeras. Suosjećamo s navijačima koji su nas pratili. U nogometu je tanka granica između pobjede i poraza. U posljednjem izlazu pred teren, rekao sam igračima: Ovo je Svjetsko prvenstvo, uživajte u iskustvu, spremni smo i igrat ćemo jako dobro. To je nogomet. Nikome ne zamjeram ništa. Petnaest igrača je na kraju igralo, dali su sve od sebe i nikome ne mogu ništa zamjerati. Trenirali smo kao nikad prije. Imali smo veći posjed, više prilika, 18 ili 19 udaraca na gol. Znamo da u ovakvim trenucima trebaš biti efikasan, ali nažalost otišli smo do jedanaesteraca koji su lutrija i nismo imali sreće", rekao je Hierro.

Slavni bivši nogometaš i tek od nedavno izbornik Španjolske odao je počast jednom od najvećih kojemu je ovo bilo posljednje Svjetsko prvenstvo. Radi se svakako o Andreasu Iniesti, velikanu svjetskog i španjolskog nogometa.

"Želim svim svojim srcem odati priznanje jednom od najvećih u povijesti. On je nevjerojatan profesionalac. Način na koji je igrao kad je ušao s klupe bio je jednak kao kada je upisao prvi nastup. Želim mu zahvaliti svim srcem", zaključio je Hierro.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!