Košarka

Bijeg iz Orlanda, Mario Hezonja odlazi u New York Knickse!

Dario Dodić • ponedjeljak, 02.07.2018.
Bijeg iz Orlanda, Mario Hezonja odlazi u New York Knickse!
Foto: EPA

Pola NBA lige bilo je zainteresirano za Marija Hezonju u ovom ljetnom tradeu, no prema pisanju ESPN-ovog Adriana Wojnarowskog New York Knicksi su dali najbolju ponudu, Hezonja ide u Knickse!

Strepili su mnogi gdje će Mario Hezonja nastaviti svoju turbulentnu NBA karijeru. Orlando Magic je u drugom dijelu prošle sezone požalio što mu nije potvrdio opciju za četvrtu godinu, ali bilo je jasno kako će Mario teško ostati. Nudili su se i Sacramento Kingsi s Vladom Divcem, oni su, pak, vjerojatno mogli najviše ponuditi financijski, ali nije to privlačna franšiza u ovom trenutku.

I onda su odjednom sve druge pregazili New York Knicksi. Knicksi čiji je GM Scott Perry bio u Orlandu kada je Magic izabrao Hezonju kao peti pick na draftu 2015. godine. Imao je Hezonja dvije teške sezone u Magicu, dvije i pol, ako ćemo preciznije, ali procvao je u završnici sezone, kada je dobio nešto veću minutažu. I osigurao si slatke brige na ljeto.

Prema navodima s više strana, Hezonju je privukla opcija treniranja pod Davidom Fizdaleom, koji bi mu mogao pomoći u daljnjem razvoju. Vjerojatno će Hezonja veću minutažu dobivati na poziciji četvorke, jer Kristaps Porzingis je ozlijeđen, najvažnije je ipak kako dolazi u stabilniju sredinu i u ruke sjajnog trenera.

Inače, i Mariju i Knicksima je odgovaralo potpisivanje kraćeg ugovora, tako su se dogovorili oko ugovora na jednu godinu vrijednog 6,5 milijuna dolara. Ubrzo je sretnu vijesti objavio i sam Mario.

Sretno Mario!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd02.07.2018. u 12:53
    ....Vjerojatno će Hezonja veću minutažu dobivati na poziciji četvorke.... Ne vjerujem da bi to bilo kome bilo u interesu.
    x&yzd